Video: Viro ei saavu MM-karsintamatsiin Tallinnassa – Skotlanti tuulettaa voittoa avauspotkussa

Mitäs ihmettä? Viron maajoukkue ei saavu omaan kotimatsiinsa MM-karsinnoissa ja Skotlanti tuulettaa heti voittoa. Tämä harvinainen episodi nähtiin lokakuussa 1996.

Kesän 1998 MM-kisojen karsintaottelut pyörähtivät käyntiin syksyllä 1996 ja Virolla oli kotiottelu Skotlantia vastaan Kadrioru stadionilla. Ottelun piti alkaa arki-iltana stadionin iltavalojen alla, mutta skotlantilaiset kyseenalaistivat stadionin valaistuksen treenattuaan siellä ottelua edeltävänä iltana. Pian FIFA päättikin muuttaa ottelun alkamisajan iltapäivälle klo 15:00.

Viron maajoukkue koostui lähinnä amatööripelaajista, jotka kävivät pelaamisen ohella päivätöissä ja tuo klo 15:00 alkamisaika oli monelle haastava. Tapahtuikin niin, että koko Viron joukkue jätti saapumatta stadionille, ja aloituspotkun aikaan klo 15:00 kentällä oli vain Skotlannin joukkue. Skotlanti aloitti ottelun, jonka jälkeen erotuomari vihelsi saman tien pelin päättyneeksi ja sääntöjen mukaan Skotlanti voitti ottelun.

Viro teki koko jupakasta protestin, joka meni läpi ja uusintaottelu pelattiin helmikuussa 1997. Uusintaottelu päättyi maalittomaan tasuriin. Skotlanti lopulta eteni Ranskassa pelattuihin MM-kisoihin 1998, mutta jäi kisoissa alkulohkoon.

Skotlanti tuulettaa heti voittoa

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —
KATSO MYÖS: Video: Vinnie Jones – jalkapallohistorian tylyin ja rajuin pelaaja

2 Kommentit

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here