Sarjapaikastaan taisteleva Southampton aiheutti Tottenhamille todellisen shokkitappion Valioliigan lauantain kierroksella.

Ottelu alkoi Mauricio Pochettinon luotsaaman Tottenhamin käsikirjoituksen mukaan, kun  Harry Kane vei vieraat johtoon ottelun 26. minuutilla. Kanen kauden 17. osuma jäi kuitenkin Spursin kannalta laihaksi lohduksi, sillä sisukkaasti esiintynyt Southampton rynni lopulta rinnalle ja ohi.

1-1 tasoituksen iski vajaa 15 minuuttia ennen peliajan täyttymistä ranskalainen Yann Valery. Voittomaali puolestaan näki päivänvalon vain viisi minuuttia myöhemmin, kun James-Ward Prowsen lähettämä vapaapotku upposi upealla tavalla Hugo Llorisin vartioimaan maaliin.

Southamptonin kannalta elintärkeässä voitossa osuneet Valery ja Ward-Prowse iskivät upeat maalit myös viikko sitten, kun Southampton ja Manchester United iskivät vuorotellen toinen toistaan kauniimpia maaleja (katso maalit täältä).

Voiton myötä Southampton nousi Valioliigassa 16. sijalle ja sillä on eroa viimeisen putoajan paikalla majailevaan Cardiffiin vaivaiset kaksi pistettä. Tottenham puolestaan jatkaa Valioliigan kolmannella sijalla.

Ward-Prowsen vapari aiheutti shokkitappion Spursille

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – – –

Katso myös: Video: Raheem Sterling iski hattutempun – City vankisti sarjajohtoaan