Klassikkovideo: Roy Keane päätti Alf-Inge Hålandin uran törkeällä taklauksella

Tänään 48 vuotta täyttävä Roy Keane edusti Manchester Unitedia vuodesta 1993 aina vuoteen 2005. Siinä ajassa hän kohosi paitsi seuralegendaksi, myös todella vihatuksi pelaajaksi.

Yksi ikävimmistä ja tietyllä tapaa legendaarisimmista tapauksista Keanen värikkäällä uralla sai alkunsa vuonna 1997, kun Manchester United kohtasi Leedsin. Keane ja tuolloin vielä Leedsiä edustanut norjalaispuolustaja Alf-Inge Håland taistelivat raivokkaasti irtopallosta, kun norjalainen taklasi Keania voimakkaasti.

Taklauksen seurauksena Keane kärsi äärimmäisen kivuliaan eturistisidevamman, jonka vuoksi hän oli sivussa käytännössä koko 1997-1998 kauden. Pahinta tilanteessa oli kuitenkin Hålandin käytös: hän marssi kentän pinnassa tuskissaan maanneen Keanen viereen, ja käski tämän lopettaa filmaamisen ja tuomarin hämäämisen.

Keane toipui Hålandin aiheuttamasta vammasta yhdeksässä kuukaudessa, mutta norjalaisen sanoja Corkissa syntynyt keskikentän raataja ei unohtanut koskaan. Lopullisesti kaksikon välinen sotatila eskaloitui huhtikuussa 2001, kun Hålandin edustama Manchester City ja United kohtasivat Manchesterin derbyssä.

Ottelussa Keane jysäytti äärimmäisen ruman taklauksen napit edellä suoraan norjalaispelaajan polveen, josta hajosi käytännössä kaikki mahdollinen. Taklauksen seurauksena irlantilainen sai lopulta peräti kahdeksan ottelun mittaisen pelikiellon ja kaikkiaan yli 150 000 punnan edestä sakkoja.

Mielenkiintoinen seikka sakoissa ja pelikiellossa on se, että valtaosa niistä tuli vasta Keanen julkaiseman elämäkerran jälkeen. Siinä hän kertoi suoraan, mitä tuona iltapäivänä tapahtui ja miksi.

– Mitä taaksesi jätät, sen edestäsi löydät. Hän (Håland) yksinkertaisesti vain sai sen, mitä hän ansaitsi. Hän satutti minua aiemmin, ja minun asenteeni on silmä silmästä”, Keane puhisi kirjassaan.

Roy Keane päätti Alf-Inge Hålandin uran vuonna 2001

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – – –

Katso myös: Video: Muumimusiikki saatteli KuPS:n kentälle Varsovassa

1 kommentti

  1. Fake News! Håland pelasi kyseisen derbyn loppuun asti ja oli avauksessa maaottelussa muutamaa päivää myöhemmin. Pelasi myös seuraavassa Valioliiga-ottelussa West Hamia vastaan 68 minuuttia. Ura loppui toisen polven vammojen takia, ei sen johon Keane iski.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän