Puoliaika.com ennakko: FC Lahti – HIFK

Veikkausliiga otteluennakko

Veikkausliigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Lahden Kisapuistossa mitaleista taisteleva FC Lahti isännöi kolmen ottelun tappioputkeen ajautunutta Helsingin IFK:ta. Kaikki kierroksen ottelut käynnistyvät kello 16.00 ja ISTV näyttää matsit livenä.

>> NORDICBETIN KERTOIMET OTTELUUN <<

Pirteällä ilmeellä varsinkin alkukauden pelannut HIFK on tällä hetkellä luvalla sanoen ”minikriisissä”. Nousijajoukkue on ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmen ottelun tappioputkessa ja ajautunut tiukkaan putoamistaisteluun. HIFK on sarjataulun yhdeksäntenä 29 pisteellä. Kymmenentenä niskaan hengittää FF Jaro (27 pistettä), sekä VPS ja FC KTP, joilla molemmilla on 26 pistettä plakkarissa.

Maaottelutauon jälkeen HIFK on saanut ensin pataan IFK Mariehamnilta lukemin 1-0, tosin hyvän peliesityksen jälkeen (maali syntyi rangaistuspotkusta). Sen jälkeen sekä KuPS (1-3) että VPS (0-3) hakivat voitot Sonera Stadiumilta. HIFK ei tähän mennessä ollut hävinnyt vielä ainuttakaan kotiottelua.

FC Lahti on ollut tällä kaudella Kisapuistossa todella tyly isäntä. Kauden 14 kotiottelusta lahtelaisten saldona on kuusi voittoa, kuusi tasapeliä ja vain kaksi tappiota.

Sarjataulukon viidentenä oleva Lahti taistelee vielä loppukauden otteluissaan tiukasti mitaleista.  Viime kierroksella se kohtasi vieraskentällä silloisen sarjakärjen eli SJK:n. Tasaisen pelin jälkeen pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Kesäkuussa FC Lahti päihiti HIFK:n juuri Kisapuistossa lukemin 2-0. Ensimmäinen maali tuli rangaistuspotkusta ja toinen läpiajosta. FC Lahti oli tuossa ottelussa selvästi parempi joukkue ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat.

– FC Lahti on kovassa iskussa ja erittäin hyvä kotijoukkue, jonka suoraviivainen pelitapa aiheutti meille viimeksi ongelmia, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran verkkosivuilla.

– Kiihkeitä pelejä. Haavoittunut leijona on vaarallinen. Heillä on ollut paljon vastoinkäymisiä ja heillä on kaikki pelissä. Varmasti on kova ja vauhdikas kamppailu tulossa. HIFK pyrkii aika aktiivisesti pelaamaan, joten tulee avoin peli, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo seuran verkkosivuilla.

FC Lahti lähtee otteluun parhaalla miehistöllään ilman merkittäviä poissaolijoita. Sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Jussi Länsitalo sekä Henri Toivomäki.

HIFK:n toppari Pauli Kuusijärvi on pelikiellossa. Fredrik Lassas, Youness Rahimi ja hyökkääjä Tuomas Mustonen.

Toimitus hurauttaa tänään henkilöautolla Suomen Chicagoon seuraamaan tätä mielenkiintoista ottelua. Odotamme HIFK:n keskittyvän varsinkin puolustuspelaamiseen ja oman maalin varjeluun. HIFK:n täytyy pystyä parhaimpaansa kovakuntoista FC Lahtea vastaan, jotta vieraspisteitä lähtisi Helsinkiin. Vähän pelatulla vierasvoitolla irtoaisi lapulle mukavasti lisänostetta.

Poimimme Nordicbetin pelilistalta seuraavat pelikohteet ottelua varten seuraavilla kertoimilla:

  • Tasapeli @ 3,60
  • Molemmat joukkueet tekevät maalin @ 2,12
  • Puoliaikatulos X / 2 @ 10,00

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän