Onni Valakari siirtyi kyproslaisen Pafoksen riveihin torstaina. Lauantaina heilui verkko heti kaksi kertaa. Valakarin seurakaverina pelaa myös Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri.

Pafos FC kaatoi vieraskentällä Ethnikos Achnasin numeroin 0-3 (0-1). Valakari oli heti avauskokoonpanossa ja teki upean voittomaalin 32. minuutilla. Hän osui toiseen kertaan 73. minuutilla ja nuorukainen otettiin vaihtoon pian tuon jälkeen. Arajuuri pelsi täydet 90 minuuttia.

Kyprokselle Valakari siirtyi norjalaisesta Tromsö IL:stä, joka putosi viime kauden päätteeksi Norjan Elitserienistä. 20-vuotias Valakari oli viime kaudella seitsemällä maalilla Tromsön paras maalintekijä.

Tällä hetkellä Kyproksen pääsarjassa Arajuuren ja Valakarin lisäksi kaksi suomalaista: Pafos Anorthosikselle maaleja sylkevä Berat Sadik sekä Apollon Limassolin maalivahti Samu Volotinen.

Hiljattain Kyproksen pääsarja oli uutisissa erittäin negatiivisesta syystä, sillä sarjan otteluita jouduttiin perustamaan tuomariin kohdistuneen autopommi-iskun vuoksi.