Jalkapallo on yksinkertainen peli. 22 miestä jahtaa palloa 90 minuutin ajan, ja lopussa Japani voittaa Saksan. Näin kävi E-lohkon avausmatsissa.

Japani teki melkoisen yllätyksen kaatamalla Saksan numeroin 1-2 (1-0) MM-kisojen E-lohkon ottelussa keskiviikkona.

Ottelun avausjaksolla nähtiin kaksi maalia, joista toinen hyväksyttiin. Ilkay Gundogan vei Saksan johtoon rankkarimaalilla 33. minuutilla. Kai Havertz sai myös pallon maalin avausjakson lopussa, mutta VAR oli toista mieltä.

Toisella jaksolla peli oli tasaisempaa ja molemmissa päissä tapahtui. Saksa oli lähellä lisätä johtoaan, mutta Japanin maalivahti Shuichi Gonda otti useita hienoja torjuntoja. Ja sitten 75. minuutilla Japani tasoitti. Vain muutama minuutti aiemmin kentälle vaihdettu Ritsu Doan laukoi karapallon ohi Saksan maalivahti Manuel Neuerin, ja lukemat olivat 1-1.

Lisää oli tulossa 83. minuutilla! Japanin toinen vaihtomies Takuma Asano pääsi nousemaan oikealta laidalta ja laukoi lopulta palon läheltä ylös, 1-2! Saksa ei saanut isoa takaa-ajovaihdetta päälle, joten Japanille yllätysvoitto.