Manchester United voitti Chelsean – Lukaku ottelun hahmo

viikon valiovihje

Manchester United voitti Chelsean Old Traffordilla lukemin 2-1. Otteistaan suurseuroja vastaan parjattu Romelu Lukaku nousi ottelun sankariksi. Belgialaiskärki teki kotijoukkueen ensimmäisen maalin ja syötti voittomaalin.

Chelsea oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli. Kolmannella peliminuutilla espanjalaiskärki Alvaro Morata sai pallon ylärimaan. Vieraat tekivät myös ottelun avausmaalin. Eden Hazardin nerokkaasta syötöstä brassikiituri Willian karkasi puolittaiseen läpiajoon ja tykitti pallon verkkoon kovalla voimalla.

United kohensi peliään tappioasemaan jouduttuaan. Seitsemän minuuttia Chelsean maalin jälkeen oli punaisten vuoro osua. Alexis Sanchez ja Anthony Martial sahasivat pallon Romelu Lukakulle, joka laittoi pallon varmasti maaliin. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Lukaku antoi täydellisen keskityksen ja Lingard maalasi

Toisella puoliajalla nähtiin vain yksi maali. Koko ottelun vaille hyviä keskityspalloja jäänyt Lukaku päätti itse näyttää keskittämisen mallia joukkuekavereilleen. Pienet peippailut ohi Chelsean puolustajien ja täydellinen keskitys vaihdosta tulleelle Jesse Lingardille, joka puski pallon verkon perukoille, kun ottelua oli pelattu 76 minuuttia.

Chelsea ei saanut enää kovaa hurmosta päälle, vaan United onnistui puolustamaan sinisten huippupaikat pois. Morata sai tosin kertaalleen lauottua pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

ManU nousi sarjataulukossa takaisin toiselle sijalle ohi eilen voittaneen Liverpoolin. Chelsea tippui viidennelle sijalle, kun Tottenham voitti oman ottelunsa Harry Kanen loppuhetkien maalilla aikaisemmin sunnuntaina Crystal Palacea vastaan.