Kova siirtouutinen Ykkösessä – Kasper Hämäläinen palaa TPS:ään

Ykkösestä nousua takaisin Veikkausliigaan tavoitteleva TPS saa riveihinsä todella kovan paluumuuttajan, kun Kasper Hämäläinen palaa Turkuun heinäkuussa.

34-vuotiaan Kasper Hämäläisen nykyinen sopimus Tšekin liigan FK Jablonecin kanssa umpeutuu kesäkuun lopussa. Keskikenttäpelaaja on solminut TPS:n kanssa kauden 2023 loppuun asti ulottuvan sopimuksen. Sopimus astuu voimaan, kun heinäkuun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa. Hämäläinen lähti TPS:stä maailmalle Veikkausliigakauden 2009 jälkeen.

”Pelaan nyt vielä vähintään 2,5 vuotta, sopimukseen sisältyy optio sen jälkeenkin, jos jalka vielä nousee. Olen pelannut koko ajan Tšekissä ja kunto on erittäin hyvä. Nyt on aika asettua kotiseudulle, on erittäin hienoa palata takaisin”, Hämäläinen hehkuttaa TPS:n verkkosivuilla.

Päävalmentaja Jonatan Johansson on mielissään Hämäläisen paluusta Turkuun.

”Kappe vahvistaa keskialueen hyökkäyspeliämme, hän on pelannut keskellä, laidassa, mutta myös kärjessä. Hän tuo mukanaan myös uskottavuutta, iso kumarrus seurajohdon suuntaan, että saimme asiat järjestymään. On aina hienoa, kun profiilipelaaja palaa omaan seuraan takaisin, ja vielä pidemmällä sopimuksella. Hänen mukanaan tulee esikuvaa, johtajuutta, tepsiläisyyttä, korkeaa vaatimustasoa ja ammattimaisuutta”, Johansson listaa.

Hämäläinen opiskelee pelaamisen ohessa myös Kansainvälisen Pelaajayhdistyksen FIFPro Online Academy -ohjelmassa urheilujohtamista. Hämäläisen paluuseen vaikuttivat myös hänen opintonsa sekä pelaajauran jälkeinen aika.

Hän debytoi TPS:n paidassa Veikkausliigakaudella 2003. Hänen liigauransa katkesi keväällä 2004 vakavaan loukkaantumiseen. Hämäläinen palasi liigakentille vasta kauden 2006 alussa. Hän pelasi kausina 2003-09 yhteensä 97 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia. Hämäläinen voitti TPS:n riveissä kausina 2007 ja -09 kaksi SM-pronssia.

Hämäläinen siirtyi joulukuussa 2009 ruotsalaisseura Djurgårdens IF:ään. Tammikuussa 2013 hän siirtyi puolalaiseen Lech Poznańiin, jossa hän voitti kausien 2013-16 aikana Puolan mestaruuden sekä Super Cupin. Tammikuussa 2016 teki rohkean siirron Puolassa Legia Varsovaan, jossa hän voitti kolme Puolan mestaruutta sekä kaksi Puolan Cupia. Hämäläinen debytoi Legian riveissä Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 2016–17. Syksyllä 2019 Hämäläinen siirtyi Puolasta Tšekin pääsarjassa, Fortuna liigassa, pelaavaan FK Jabloneciin, jota hän edustaa nyt toista kaksi kautta.

Hän on pelannut yhteensä 63 maaottelua ja viimeistellyt niissä kahdeksan maalia.

Lähde ja kuvankaappaus: TPS

Kasperi Hämäläinen palaa kotiin

Jos twiitti ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here