Iranilaispelaajan saksipotkumaali pakotti Chelsean tasapeliin – katso video!

Alireza Jahankbakshin saksipotkumaali toi pisteen Brightonille. Turf Moorilla sen sijaan keskusteltiin VAR-järjestelmästä.

Iranilaispelaajan maali ja taas parran pärinää aiheuttanut VAR nousivat kuumimmiksi puheenaiheiksi, kun Valioliiga jatkui keskiviikkona.

Vuoden ensimmäinen valioliigaottelu päättyi 1-1 tasatulokseen. Espanjalaispuolustaja Cesar Aspilicueta vei Chelsean 0-1 vierasjohtoon jo kymmenen minuutin kohdalla, mutta Brighton onnistui vielä tasoittamaan ottelun.

84. minuutilla syntyneestä tasoitusmaalista vastasi Brightonin iranilaislaituri Alireza Jahankbaksh, joka kiskaisi upean saksipotkumaalin. Maali oli 26-vuotiaan laiturin ensimmäinen Valioliigassa.

Jahankbaksh saapui Brightoniin kesällä 2018 19 miljoonalla eurolla hollantilaisesta AZ Alkmaarista. Parhaalla kaudellaan 21 maalia Eredivisiessä tykittäneestä iranilaisesta odotettiin Brightonin hyökkäyksen syömähammasta, mutta debyyttikauden 19 ottelussa ei syntynyt ainuttakaan maalia tai maalisyöttöä.

Chelsea jatkaa Valioliigassa neljännellä sijalla, kun taas Brighton nousi tasapelipisteen myötä sijalle 13.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Iranilaispelaajan saksipotkumaali toi pisteen Brightonille

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

VAR puhutti Turf Moorilla

Keskiviikon toisessa päiväottelussa kohtasivat Burnley ja Aston Villa. Turf Moorilla pelatun ottelun avausmaali nähtiin 10. minuutilla, kun Villa-kapteeni Jack Grealish osui. Osuma kuitenkin hylättiin pitkän VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona, jota ei Englannissa tahdottu ymmärtää.

Aston Villa sai kuitenkin balsamia haavoilleen vielä avausjakson aikana, kun VAR-hylkäyksen kokeneessa maalissa mukana olleet Wesley ja Grealish osuivat. Näin tauolle lähdettiin 0-2 lukemista.

Toisella jaksolla Burnleyn Chris Wood kavensi tilanteeksi 1-2 joukkueen ensimmäisellä maalia kohden suuntautuneella laukauksella. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Aston Villa voitti ottelun lukemin 1-2 ja otti mukaansa tärkeät pisteet Valioliigan putoamiskamppailun kannalta.

Aston Villa majailee nyt sijalla 16 ja sillä on matkaa viimeisellä putoajan paikalla olevaan West Hamiin kaksi pistettä. Burnleyn sijoitus Valioliigassa on 14.