HJK jäi europelien ulkopuolelle – ”Huonoin missä olen ollut mukana”

HJK jäi europelien ulkopuolelle ensi kauden osalta. Asia varmistui sunnuntaina, kun IFK Mariehamn ryösti Helsingistä 1-2 voiton rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

HJK:n ja IFK Mariehamnin välistä ratkaisuottelua seurasi Telia 5G Stadionilla vain vaivaiset 997 katsojaa.

Suomalaisen jalkapalloilun kruununjalokivenä ja ylpeytenä pidetty Helsingin Jalkapalloklubi kyykkäsi tällä kaudella pahasti. Seura jäi Veikkausliigassa viidenneksi, eikä sen myötä ole lainkaan mukana ensi kauden europeleissä.

Surkea kausi näkyi myös valmennusosastossa. Mika Lehkosuo sai potkut HJK:n päävalmentajan paikalta toukokuun lopulla. Tuossa vaiheessa kautta oli pelattu kymmenen ottelua ja Klubin saldo oli kaksi voittoa, kuusi tasapeliä ja kaksi tappiota. Tilalle palkattiin RoPS:ssa hyvää työtä tehnyt Toni Koskela, jonka alaisuudessa kurssi ei kuitenkaan muuttunut merkittävästi.

Europelien ulkopuolelle jääminen on kolaus paitsi HJK:n maineelle, myös seuran taloudelle. Europelien puuttuessa kalenterista jää potentiaalisia bonusrahoja saamatta jopa satojentuhansien eurojen edestä.

– Kausi on ohi. Huonoin missä olen ollut mukana. Ei selittelyjä. Toimarina olen aina vastuussa koko seurasta, joten pahoittelut ettemme tällä kaudella olleet tämän parempia. Ensi vuonna olemme, HJK:n pettynyt toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanaili maanantaina Twitterissä.

HJK jäi europelien ulkopuolelle

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän