Espanjan ja Portugalin ottelut jatkuvat neljännesvälierissä

Paineettomassa tilassa pelannut Marokko oli yllättää Espanjan. Myös Iran oli lähellä ottaa yllätysvoiton Portugalista. Molemmat B-lohkon päätösottelut päättyivät kuitenkin jännien vaiheiden jälkeen tasapeliin, joka tarkoitti sitä, että Espanja ja Portugali etenivät jatkopeleihin.

Kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt Marokko pelasi pirteän ottelun Espanjaa vastaan. Hallitseva Afrikan mestari johti ottelua pitkään, mutta lisäajan neljännellä minuutilla Celta-hyökkääjä Iago Aspas tasoitti ottelun. Loppulukemat olivat lopulta 2-2.

Iran olisi tarvinnut täydet kolme pistettä edetäkseen jatkoon. Ricardo Quaresma avasi aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä maalinteon upealla ulkosyrjälaukauksella. Toisella puoliajalla Cristiano Ronaldolla oli hyvä mahdollisuus viedä Portugali kahden maalin karkumatkalle, mutta maalipörssin kakkosnimi ei saanut rangaistuspotkusta palloa sisään.

Ottelu sai jännittävän lopun, kun Iran tasoitti pelin lisäajalla. Karim Ansaifard ampui rangaistuspotkun sisään, kun lisäaikaa oli jäljellä muutama minuutti. Iran sai tämän jälkeen vielä todellisen huippupaikan, mutta Mehdi Taremin laukaus päätyi lopulta sivuverkkoon. Loppulukemat 1-1 tiesi Iranin kisojen päättymistä.

Espanjan vastustajaksi isäntämaa Venäjä, Portugali kohtaa Uruguayn

Aikaisemmin päivällä pelattiin A-lohkon viimeiset kamppailut. Jo ennen kolmansia otteluita oli selvää, että Venäjä ja Uruguay jatkavat neljännesvälieriin, kun taas Saudi-Arabian ja Egyptin ottelut päättyvät alkulohkoon.

A-lohkon voiton ratkaisseessa kamppailussa Uruguay esiintyi vakuuttavasti ja otti 3-0-voiton, Saudi-Arabia puolestaan voitti Egyptin loppuhetkien maalilla 2-1.

Nämä tulokset tiesivät sitä, hallitseva Euroopan mestari kohtaa neljännesvälierissä Uruguayn. Espanja puolestaan kohtaa isäntämaa Venäjän.

Lisää kisauutisia: MM-kisat