Veikkausliigassa kotivoittojen kierros – HJK murskasi vaasalaiset

Veikkausliigassa pelattiin maanantaina kolmen ottelun kierros. Kaikissa otteluissa nähtiin kotivoitto, kun FC Lahti, HJK ja IFK Mariehamn pääsivät juhlimaan.

Illan vähämaalisin ottelu pelattiin Lahdessa, jossa FC Lahti isännöi KuPSia. Aiemmin tänään MM-urakkansa päättäneen Abdalla El Saidin ja belgialaiseen SV Zulte Waregemiin myydyn Urho Nissilän menettänyt kuopiolaisseura roikkui pitkään kiinni tasapelissä, mutta Santeri Hostikan lisäajan kolmannella minuutilla upottama rangaistuspotku ratkaisi voiton isännille.

Lahtelaiset pääsivät yrittämään maalintekoa pilkulta ensimmäisen kerran jo tunnin kohdalla, mutta KuPS-maalivahti Otso Virtanen onnistui torjumaan Henri Anierin yrityksen.

Voiton myötä Mustien Kuhnureiden tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo 11 pelin mittaiseksi. Samalla joukkue nousi Veikkausliigassa KuPSin ohi kolmannelle sijalle.

HJK murskasi vaasalaiset

Jos Lahdessa tehtiin vähän maaleja, Helsingissä niitä taottiin senkin edestä. Asemiaan sarjan kärjessä vahvistanut HJK karkasi jo avausjaksolla kahden maalin johtoon, kun Daniel O’Shaughnessy ja Evans Mensah iskivät maalit mieheen.

Toisella jaksolla VPS:n syveni entisestään: ensin Mensah iski illan toisensa, vartti ennen loppua Eero-Matti Auvinen ohjasi pallon omaan maaliin ja lisäajalla vaihdosta peliin tullut Roni Peiponen viimeisteli loppulukemiksi 5-0. Syötön Peiposen maaliin tarjosi vaasalaisia toden teolla kurittanut Mensah, joka valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

IFK Mariehamnille helpottava voitto

Kierroksella nähtiin myös äärimmäisen helpottava voitto, kun PS Kemin maalein 2-1 kaatanut IFK Mariehamn katkaisi neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Edellisen voittonsa ”saarelaiset” olivat napanneet 13. toukokuuta, jolloin se voitti Ilveksen.

Helpolla tärkeä voitto ei irronnut, sillä Kevin Mombilo vei vierailijat johtoon jo 12 minuutin pelin jälkeen. Toisella jaksolla MIFK onnistui kuitenkin kääntämään kelkkansa, kun ensin Julio Cesar Fernandes ja myöhemmin Thomas Mäkinen pöllyttivät maaliverkkoa Oskari Forsmanin selkän takana.

Isäntien urakkaa helpotti myös Julian Guevaran ulosajo, jonka hän sai toisen keltaisen kortin myötä ottelun 76. minuutilla.