Argentiinan jatkopaikan kohtalo ratkeaa tiistai-iltana

Tiistaina pelataan loppuun lohkovaihe C- ja D-lohkoissa. Lionel Messillä ja Argentiinalla on tiukka paikka, sillä päästäkseen jatkoon maan on pakko voittaa Nigeria. Sekään ei vielä välttämättä riitä, sillä Argentiinan kohtalo riippuu myös Islannin otteista Kroatiaa vastaan.

Argentiinan taivat Venäjän MM-kisoissa on tähän mennessä ollut tuskainen, kun maa pelasi avausottelussaan tasapelin Islantia vastaan ja hävisi Kroatialle peräti maalein 0–3. Islannin tappio Nigerialle lohkon toisella kierroksella saattoi hieman helpottaa Argentiinan ahdinkoa, mutta Lionel Messin tähdittämä ryhmä on silti pakkovoiton edessä tiistaina lohkovaiheen päätöskierroksella.

Tiistain iltapeleissä kohtaavat Islanti ja Kroatia sekä Argentiina ja Nigeria. Kroatialla on kasassa kuusi pistettä, joten sen jatkopaikka on jo varma. Nigeria on ennen päätöskierrosta kolmessa pisteessä ja Islannilla sekä Argentiinalla on kasassa yksi piste.

Vaikka Argentiina siis voittaisi oman ottelunsa, riippuu sen kohtalo siitä, onnistuuko Islanti yllättämään Kroatian. Argentiinan maaliero on surkea verrattuna kilpakumppaneihin eikä joukkueen peli ole vielä vakuuttanut millään mittarilla. Nigeria pelasi hyvin Islantia vastaan, eikä varmasti ole helppo pala Argentiinallekaan.

Islannin ensimmäisen ottelun hurmos ei kantanut enää toiseen otteluun Nigeriaa vastaan, mutta viimeisellä kierroksella MM-ensikertalaiset saavat vastaansa Kroatian, jolla jatkopaikka on varmistettuna. Myös Islannin on pakko voittaa ottelu, jos se mielii vielä jatkoon alkulohkosta.

Tiistaina pelataan päätökseen myös C-lohkon ottelut. Ranska on kuudella pisteellään varmistanut jo pääsyn jatkoon lohkovaiheesta. Tanskalla on kasassa neljä pistettä, joten sille riittää yksikin piste kolmannen kierroksen ottelusta Ranskaa vastaan.

Australialla on kasassa yksi piste ja maalla on vielä pieni mahdollisuus jatkopelehin, jos se voittaa tiistaina Perun, joka on hävinnyt molemmat lohkovaiheen ottelunsa ja menettänyt mahdollisuutensa jatkoon. Australian jatkopaikka edellyttäisi kuitenkin sitä, että Tanska häviää oman ottelunsa ja maaliero kääntyy Australian hyväksi.

Tiistain MM-matsit:

Ti 26.06. klo 17.00: Australia–Peru
Ti 26.06. klo 17.00: Tanska–Ranska
Ti 26.06. klo 21.00: Islanti–Kroatia
Ti 26.06. klo 21.00: Nigeria–Argentiina

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet:

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän