Brasilia kesti ennakkosuosikin paineet – vakuuttavalla pelillä puolivälieriin!

Monet ennakkosuosikit ovat jo pudonneet Venäjän MM-turnauksesta, mutta sama kohtalo ei ainakaan vielä kohdannut Brasiliaa. Taitava brassiryhmä kaatoi maanantaina Samarassa Meksikon varmalla esityksellä maalein 2–0 ja eteni puolivälieriin.

Ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat Meksikon hallintaa, kun joukkue prässäsi aktiivisesti Brasilian pelaajia ja jätti brassitähdet aseettomiksi. Kovin vaarallisille maalipaikoille Meksiko ei itse kuitenkaan päässyt.

Ensimmäisen jakson edetessä Brasilia ja tähtipelaaja Neymar pääsivät paremmin peliin mukaan ja saivat puhkottua Meksikon puolustusta. Tauolle lähdettiin silti maalittomassa tasatilanteessa. Meksikon maalivahti Guillermo Ochoa venyi muutamaan hyvään torjuntaan.

Neymar mukana molemmissa maaleissa

Toisen jakson alussa Brasilian hyökkäyspeli toimi loistavasti ja tuotti 1–0-osuman. Neymar jätti pallon Willianille, joka nousi maalin kulmalle ja syötti pallon poikittain maalin edestä takaisin Neymarille, joka pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen ottelun tempo laski ja peli kävi rikkonaiseksi. Erityisesti Neymaria rikottiin useasti ja Meksikon pelaajat keräsivät keltaisia kortteja.

Pelin loppuhetkillä Neymar ja juuri vaihdosta kentälle tullut Roberto Firmino juonivat Brasilialle vielä toisen osuman. Neymar kirmasi pallon kanssa vauhdilla ylös ja laukoi kohti maalia. Ochoa onnistui torjumaan osittain, mutta Firmino oli mukana tilanteessa ja siirsi irtopallon maaliin.

Viimeiset minuutit Brasilia kontrolloi peliä ja varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa. Puolivälierässä Brasilia kohtaa illan Belgia–Japani-ottelun voittajan.