Japanin ennakkoluuloton esitys ei riittänyt – Belgia nousi 3-2-voittoon

Japanin suuryllätys oli lähellä maanantai-iltana, mutta lopulta ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Belgia venyi voittoon.

Japani ja Belgia esittivät upean jalkapallo-ottelun, josta ei vauhtia ja maalitilanteita puuttunut. Rohkeasti ja taitavasti pallollisena pelannut Japani yllätti varmasti monet otteillaan.

Ensimmäisellä puoliajalla Belgia hallitsi ottelua, mutta myös Japanilla oli omat paikkansa. Avauspuoliskolla ei kuitenkaan vielä nähty maaleja.

Toinen puoliaika sai todella räväkän alun. Japani tarjoili Belgialle todellista shokkihoitoa, kun vain pari minuuttia oli pelattu. Gaku Shibasaki antoi pystysyötön, jonka perään kirmasi Genki Haraguchi. Jan Vertonghen pienellä harhautuksella pihalle ja kaunis laukaus takakulmaan takasi ottelun ensimmäisen maalin.

Belgia sai välittömästi pelin jatkuttua hyvän paikan, mutta Eden Hazardin laukaus ei löytänyt tolppaa lähemmäs.

Belgian tuska jatkui vain hetkeä myöhemmin. Takashi Inui laukoi hieman rangaistuslaukausalueen ulkopuolelta upean laukauksen, jolle Thibaut Courtois ei voinut mitään. Japani yllättäen jo kahden maalin johtoon!

Japanin unelma mureni viimeisellä minuutilla

Japanin ensimmäisessä maalissa hieman möhlinyt Vertonghen toi toivoa Belgialle 69. peliminuutilla. Toppari puski huimalla kaarella pallon roikkutyyliin ohi maalivahti Eiji Kawashiman.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Belgia tuli tasoihin. Jälleen maali tehtiin päällä, kun vaihdosta kentälle tullut Marouane Fellaini puski Eden Hazardin keskityksen maaliin.

Peli jatkui hyvin rohkeasti hyökkäysvoittoisena ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan tekopaikkoja.

Lopulta ottelun ratkaisu nähtiin lisäajan viimeisellä minuutilla. Japanin kulmapotku kääntyi salamannopeasti Belgian vastahyökkäykseksi. Kauniin sommitelman päätteeksi vaihdosta kentälle tullut Nacer Chadli iski pallon maaliin ja näin Belgian juhlat olivat valmiit alkamaan. Belgialle voitto jännittävien hetkien jälkeen lukemin 3-2.

Belgia kohtaa seuraavaksi puolivälierissä perjantai-iltana Brasilian.

Lue, miten päivän aikaisemmassa pelissä kävi!