Futisviikko käynnistyy Brasilian ja Belgian näytöksillä

Uusi futisviikko polkaistaan käyntiin Brasilian ja Meksikon sekä Belgian ja Japanin kohtaamisilla MM-kisojen pudotuspeleissä.

Futisviikko alkaa Klo 17:00 käynnistyvällä ottelulla, jossa yhteen iskevät tulisieluisina joukkueina tunnetut Brasilia ja Meksiko. Edellisen kerran maat ovat kohdanneet toisensa kesäkuussa 2015, joten aiemmista keskinäisistä otteluista ei juurikaan voi luoda pohjaa päivän näytökselle.

Brasilia selvitti oman alkulohkonsa tyylillä, kun kahden voiton ja yhden tasapelin myötä pistepottiin kertyi seitsemän pistettä, joilla irtosi myös lohkovoitto.

TSEKKAA TÄMÄ:

Brasiliaa pidettiin ennen kisoja yhtenä suurimmista mestarisuosikeista, eikä hehkutus ole kisojen aikanakaan laskenut. Aiemmin muun muassa Corinthiansia menestyksekkäästi valmentanut Tite on saanut brassiryhmän pelaamaan joukkueena, joka on helposti nähtävissä myös tilastoista: joukkueen tekemistä viidestä maalista on vastannut neljä eri pelaajaa ja ainoastaan Philippe Coutinho on onnistunut maalinteossa kahdesti.

Myös joukkueen puolustuspeli on ollut huomattavan hyvää, sillä perinteisesti vahvaan hyökkäyspeliin ja yksilötaitoon luottanut Selecao päästi alkulohkossa vain yhden maalin. Iso kiitos vähäisestä päästettyjen maalien määrästä kuuluu maalivahti Alisson Beckerille, joka on kuluvan vuoden aikana noussut maailman parhaiden maalivahtien joukkoon.

Omassa lohkossaan toiseksi sijoittunut Meksiko kaatoi alkulohkossa Etelä-Korean ja Saksan. Lohkon päätöspelissä Ruotsi pääsi yllättämään meksikolaiset, mutta saksalaisten kyntämisen myötä Meksikokin eteni jatkoon.

Joukkueesta löytyy Rafael Marquezin, Carlos Velan ja Javier ”Chicarito” Hernandezin tapaisia meritoituneita maajoukkuepelaajia, joille nuori ja lupaava Hirving Lozano pyrkii antamaan tulitukea. Myös joukkueen maalinsuulta löytyy laatua, sillä Guilermo Ochoa on ollut vuoden 2014 MM-kisojen tapaan vahvassa vedossa, ja hänellä onkin alkulohkojen jälkeen eniten torjuntoja kisoissa (17).

Vaikka Meksiko onnistuikin kaatamaan Saksan alkulohkossa, tulee sillä olemaan täysi päivätyö pysyä brassitaitureiden perässä.


Kultaisten sukupolvien kohtaaminen

Maanantain iltaottelussa jatkopaikasta taistelevat Belgia ja Japani. Puhtaalla pelillä alkulohkon selvittänyt Belgia lähtee otteluun jättimäisenä ennakkosuosikkina ja Japanin voittoa voitaisiinkin pitää yhtenä 2000-luvun suurimmista arvokisayllätyksistä.

Valioliigassa meritoituneen espanjalaisvalmentaja Roberto Martinezin luotsaama Belgia kaatoi alkulohkossa Panaman, Tunisian ja Englannin, maalieron ollessa vakuuttava 9-2. Belgian tehokkain maalintekijä on toistaiseksi ollut Romelu Lukaku, joka on heiluttanut maaliverkkoa neljästi.

Lukakun, Kevin De Bruynen, Eden Hazardin ja Thibault Courtoisin johtama ”kultainen sukupolvi” alkaa olemaan parhaassa iässä, joten belgialaisilta odotetaan Venäjän kisoissa isoa menestystä. Sen vuoksi Japaniin kompastuminen olisikin Belgialle suuri katastrofi.

Japanin kultainen sukupolvi puolestaan alkaa jo ohittamaan parhaan peli-ikänsä, sillä Keisuke Honda, Shinji Okazaki, Eiji Kawashima ja Shinji Kagawa ovat jo saavuttaneet 30-vuoden rajapyykin.

Alkulohkossa Kolumbian yllättänyt Japani eteni jatkoon varsin dramaattisella tavalla, kun se nousi parempien Fair Play -pisteiden avulla Senegalin ohi lohkon kakkossijalle.

Akira Nishinon valmentama Japani pyrkii parhaimpansa mukaan kiusaamaan kohti menestystä jyräävää Belgiaa, mutta nousevan auringon maan eteneminen puolivälieriin vaatisi melkoista ihmettä.

– –

Maanantain MM-matsit:

Ma 2.7. klo 17.00: Brasilia–Meksiko
Ma 2.7. klo 21.00: Belgia–Japani

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet:

 

Edellinen artikkeliHuikeaa draamaa! – Kroatia pilkkujen jälkeen puolivälieriin
Seuraava artikkeliKaikki hyvä päättyy aikanaan – Andrés Iniesta lopettaa maajoukkueuransa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän