Tiistaina jaossa viimeiset paikat MM-kisojen puolivälieriin

SAMARA, RUSSIA - JUNE 28: Radamel Falcao of Colombia and referee Milorad Mazic speak to James Rodriguez of Colombia as he is substituted off due to injury during the 2018 FIFA World Cup Russia group H match between Senegal and Colombia at Samara Arena on June 28, 2018 in Samara, Russia. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Tiistaina MM-kisojen pudotuspeleissä toisensa kohtaavat Ruotsi ja Sveitsi sekä Kolumbia ja Englanti.

MM-kisojen neljännesvälierät pelataan päätokseen tiistaina. Päiväpelissä yhteen ottavat yllättäjämaat Ruotsi ja Sveitsi. Ruotsi hämmästytti F-lohkossa jalkapallomaailmaa voittamalla koko lohkon. Lohkovaiheessa Ruotsi voitti Etelä-Korean, kärsi kirvelevän tappion Saksalle aivan ottelun viime hetkillä ja lopulta voitti Meksikon vakuuttavasti 3–0.

Vaikuttaisi siltä, että tappio Saksalle sai Ruotsin rivit jopa tiivistymään entisestään. Ruotsi pelaa tiivistä joukkuepeliä ja on osoittanut olevansa hankala vastustaja kenelle tahansa. Lohkovoittajana se vältti vielä hankalimmat kilpakumppanit pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Myös Sveitsi selvisi hienosti jatkoon hankalasta lohkosta, josta putoajien paikalle jäivät Serbia ja Costa Rica. Sveitsi aloitti kisat vahvasti 1–1-tasapelillä Brasiliaa vastaan, voitti Serbian ja varmisti jatkopaikan tasaisesta lohkosta tasapelillä Costa Ricaa vastaan.

Tiistain ottelu on joukkueille herkullinen, sillä tässä vaiheessa vastassa olisi voinut olla huomattavasti hankalampikin vastus. Nyt ottelu on molempien voitettavissa. Ruotsille paikka puolivälierissä olisi ensimmäinen sitten vuoden 1994. Sveitsi on odottanut paikkaa kahdeksan parhaan joukossa vielä paljon kauemmin, sillä sen edellisestä puolivälieräpaikasta MM-tasolla on kulunut peräti 64 vuotta.

Mikä on James Rodriguezin pelikunto?

Iltaottelussa kohtaavat Kolumbia ja Englanti. Kolumbia tavoittelee jo toista peräkkäistä puolivälieräpaikkaa MM-lopputurnauksessa, sillä 2014 se eteni upeasti kahdeksan parhaan joukkoon.

Brasiliassa 2014 Kolumbian menestyksen suurin arkkitehti oli maalikuninkuuden voittanut James Rodriguez, mutta Venäjällä miehen pelikunto on tällä hetkellä arvoitus. Loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä joutui lohkovaiheen kolmannessa ottelussa jättämään kentän jo puolen tunnin pelin jälkeen. Vamma ei kolumbialaislähteiden mukaan ole vakava, mutta täyttä varmuutta Rodriguezin pelikunnosta ei ole.

Kolumbia ei vielä koskaan ole onnistunut voittamaan Englantia. Maalipörssiä johtavan Harry Kanen johdolla Englanti voitti kaksi ensimmäistä lohkovaiheen otteluaan, mutta hävisi kolmannessa ottelussa Belgialle. Tuo ottelu ei kuitenkaan kertonut juuri mitään joukkueiden tasosta, sillä molemmat lepuuttivat avainpelaajiaan.

Englannin kannalta tappio Belgialle oli teoriassa hyvä asia, sillä jos se onnistuu voittamaan Kolumbian, sen seuraava vastustaja on joko Ruotsi tai Sveitsi. Lohkovaiheen ottelut Tunisiaa, Panamaa ja kakkosmiehistöllä pelannutta Belgiaa vastaan eivät tosin vielä laittaneet Englannin virettä kunnolliseen testiin, joten Kolumbiaa vastaan joukkueella on näytönpaikka.

Tiistain MM-matsit:

Ti 3.7. klo 17:00: Ruotsi–Sveitsi
Ti 3.7. klo 21:00: Kolumbia–Englanti

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet:

Edellinen artikkeliJapanin ennakkoluuloton esitys ei riittänyt – Belgia nousi 3-2-voittoon
Seuraava artikkeliKuPS sai haluamansa – brasilialaishyökkääjä tarttui syöttiin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän