Ykkösen jatkosarjojen otteluohjelmat – EIF ja Gnistan taistelevat suorasta noususta

Ykkösen runkosarja saatiin äskettäin päätökseen. Nyt joukkueet jakautuvat ylempään jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 1.–6. sijoittuneet joukkueet) ja alempaan jatkosarjaan (runkosarjassa sijoille 7.–12. sijoittuneet joukkueet), joissa pelataan yksikertainen sarja.

Kun viisi ottelua on jäljellä, näyttäisi kamppailu suorasta noususta olevan kahden kauppa. EIF ja Gnistan ovat runkosarjan jälkeen tasapisteissä ja vieläpä täsmälleen samalla maalierolla. Kolmantena majaileva MP on kahdeksan pistettä perässä.

Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.

Jatkosarjat potkaistaan käyntiin lauantaina 16. syyskuuta ja päätöskierros pelataan lauantaina 7. lokakuuta, jolloin kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä. Ykkösen kolme viimeistä joukkuetta putoavat.

Sarjassa 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun 3. sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Karsinnan toisessa vaiheessa ylemmän jatkosarjan 2. sijoittunut joukkue pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs 4.) voittajaa vastaan. Ottelu pelataan 2. sijoittuneen joukkueen kotikentällä, ja voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan.

Otteluohjelma löytyy TÄSTÄ.

Jatkosarjojen avauskierrokset

Ylempi jatkosarja:
La 16.9. klo 14.00 MP – SJK Akatemia
Su 17.9. klo 17.00 Gnistan – TPS
Su 17.9. klo 18.00 EIF – HIFK

Alempi jatkosarja:
La 16.9. klo 15.00 SalPa – JJK
La 16.9. klo 16.00 JäPS – KäPa
Su 17.9. klo 18.00 FF Jaro – KPV

— —

Karsinta Liigakarsinnasta I

La 14.10. Y3 – Y4

Karsinta Liigakarsinnasta II

La 21.10. Y2 – Voittaja Y3–Y4

Liigakarsinta

Ke 25.10. Ykkösen karsintavoittaja – Liigan karsija

Su 29.10. Liigan karsija – Ykkösen karsintavoittaja

1 kommentti

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here