Video: 17-vuotias Eidur Gudjohnsen vaihdetaan isänsä tilalle maaottelussa 1996

Islanti pelasi harjoitusmaaottelun Viroa vastaan Tallinnassa huhtikuussa 1996. Tuossa ottelussa tehtiin historiaa, kun poika vaihdettiin isään. Eidur täyttää nyt perjantaina 45 vuotta.

Islannin avauskokoonpanossa oli tuolloin 34-vuotias Arnor Gudjohnsen, joka otettiin toisella jaksolla vaihtoon. Tilanne otettiin hänen 17-vuotias poikansa Eidur Gudjohnsen, joka teki samalla debyyttinsä Islannin maajoukkueessa.

Eidur ja Arnor ovat myöhemmin olleet pettyneitä, etteivät päässeet pelaamaan samaan aikaan maajoukkueessa. He eivät saaneet lopulta uutta mahdollisuutta päästä samaan aikaan kentälle. Nimittäin Eidur mursi jalkansa, ja palattuaan maajoukkueeseen, oli Arnor jo lopettanut uransa.

TSEKKAA TÄMÄ:

Nyt perjantaina 45 vuotta täyttävästä Eidur Gudjohnsenista tuli lopulta maailmankuulu islantilaislegenda. Hän pelasi yli kaksi vuosikymmentä kestäneellä urallaan muun muassa Chelseassa ja Barcelonassa.

Islannin maajoukkueessa mies pelasi 88 ottelua, joissa syntyi 26 maalia. Viimeisen ottelunsa maajoukkueessa Gudjohnsen pelasi EM-kisoissa 2016 ollessaan 37-vuotias.

Eidur Gudjohnsen vaihdetaan isänsä tilalle

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.
Edellinen artikkeliJoel Pohjanpalo teki pitkän jatkosopimuksen Venezian kanssa
Seuraava artikkeliYkkösen jatkosarjojen otteluohjelmat – EIF ja Gnistan taistelevat suorasta noususta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän