Villarreal on Eurooppa-liigan mestari – ManU kaatui eeppisessä rankkarikisassa!

Eurooppa-liigan finaali pelattiin keskiviikkoiltana. Pitkäksi venynyt finaalispektaakkeli päättyi Villarrealin mestaruusjuhliin.

Villarrealin ja Manchester Unitedin välinen finaalikamppailu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tasanumeroihin 1-1. Ottelu ratkesi piiiitkässä rangaistuspotkukisassa, jossa Villarreal oli parempi. Samalla Villarreal etenee ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Stadion Energa Gdansk -areenalla, Puolassa, 9 500 katsojan edessä pelattu finaali alkoi tasaisesti, mutta huippupaikat puuttuivat. Villarreal siirtyi johtoon 29. minuutilla, kun Daniel Parejon loistava sivuvapari löysi maalinedustalta Gerard Morenon, joka ohjasi pallon ohi David De Gean. Se oli Morenolle kuluvan kauden 30. osuma!

Villarreal oli lähellä lisätä johtoa heti toisen jakson alussa, mutta ManU-puolustus sai purettua pallon De Gean edestä viime hetkillä. Sitten 55. minuutilla nähtiin ManUn tasoitus. Pallo kimpoili kulmapotkun jälkitilanteesta Edinson Cavanille, joka laukoi kärkkärillä pallon maaliin, 1-1. Cavanille kauden 17. maali.

ManU sai tasoitusmaalinsa jälkeen lisää virtaa ja hallitsi selkeästi ottelua. Joukkue sai luotua jatkuvasti hyökkäyksiä, mutta herkullisia maalipaikkoja se ei saanut juurikaan luotua. Varsinaisella peliajalla ei maaleja enää nähty, joten edessä oli jatkoaika. Villarreal oli puolestaan jatkoajalla pirteämpi, mutta niin vaan edessä oli rankkarikisa.

Rangaistuspotkukisassa nähtiin käsittämättömän paljon maaleja, sillä peräti 20 ensimmäistä vetäjää laukoi pallon maaliin, kunnes oli maalivahtien vuoro. Ensin Villarreal-molari Geronimo Rulli laukoi maalin ja heti perään torjui ratkaisevasti De Gean rankkarin.