Kokeilevaa puristelua Eurooppaliigan ja Mestarien liigan finaaleihin

Manchester United ole gunnar solskjaer puoliaika

Onpahan upea futisviikko käynnissä – eikä vähiten Eurooppa-liigafinaalin ja Mestarien liigan huipennuksen takia. Varsin mielenkiintoisia matseja luvassa, ja kun yleisöäkin päästetään kourallinen paikalle, saattaa pelaajien adrenaliinitaso nousta juuri sopivan napsun verran.

Villarreal – Manchester United

Villarrealin käskyttäjä Unai Emery tietää, miten näitä matseja väännetään. Villarreal osaa tarvittaessa puolustaa, ja finaaleilla on tapana olla usein varovaisen vähämaalisia, mutta enpä ihan 0-0 -veivauksena osaa tätä kamppailua nähdä. Juurikin kyseisten joukkueiden välinen hihhulointi sisältää kokoonpanojen sekä ryhmien aikaisempien Eurooppa-liigamatsien valossa myös runsasmaalisia aineksia.

Vaikka puolustuspään runkohahmo Harry Maquire näyttää nokkahuiluosastolla tai vähintäänkin puolikuntoisena neppailevan, lähtee Manchester United otteluun suosikkina. Solskjaerin miehistö osaa vastahyökkäyspelaamisen salat – tämän toki tietää myös Emery.

Villarreal pääsee illan finaaliin kutakuinkin parhaallaan, sivussa näyttäisi olevan ainoastaan laituri Samuel Chukwueze. Laadukkaammalle manchesterilaisryhmälle tarjotaan pelin hallintaa hyppysiinsä, mutta on eri asia, nappaako joukkue lopulta sen suurempaa pallonhallintaa itselleen. Mikäli Bruno Fernandez ja Unitedin nopeat vipeltäjät saadaan kuriin, saattaa illasta tulla yllättävän pitkä.

Pelivalinta

Pohdin pitkään erinäisiä under-vaihtoehtoja, mutta pällisteltyäni uudelleen Manchester Unitedin Eurooppa-liigaesiintymisiä muutin hieman katsontakantaani. On totta, että kyseessä on yksittäinen ottelu ja että kaikki on mahdollista, mutta kyllähän matsi saattaa hyökkäyspään huikean osaamisen takia hyvinkin helposti myös puolittaiseksi maali-iloitteluksi taipua.

Vaikka katsojia päästetään otteluun rajoitettu määrä, on tuo noin 9500 huutavan fanin määräkin omiaan tuottamaan pelaajille lisäfiilistä. Paikkoja tullaan näkemään – nyt kyse onkin siitä, miten viimeistely onnistuu. Manchester Unitedin mahdollinen ensimmäisen jakson onnistuminen pakottaisi Villarrealin nostamaan linjaansa, mikä toki sopisi Solskjaerin miehistölle mainosti.

Manchester United on suosikki, mutta Villarrealilla on tapana venyä… lopputulema?

Villarreal-Manchester United: X2 + o1,5 (1,62)

Muodostan singleä riskikkäämmän tuplan, johon nappaan kaveriksi lauantaisesta Mestarien liigan finaalista seuraavan nähnäimen:

Manchester City-Chelsea yli 2 maalia, kerroin 1,70

Mestarien liigan finaaliin liittyvän valinnan perustan niin ikään paikalla huutavan yleisön vaikutukseen, viime aikojen esityksiin sekä hyökkäyspäiden titaanisuuteen. Tuchelin mantrat toki ovat tiedossa, mutta näen kertoimessa mahdollisesta varovaisuudesta huolimatta pelattavaa.

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. Lisää kertoimia tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän