Viikon Valiovihje: Valioliiga-kierroksen paras peli-idea löytyy putoamiskamppailusta

valiovihje

Valioliigaan keskittyvä vihjepalvelu, Valiovihje, tarjoaa viikonlopun maukkaimman peli-idean Puoliaika.comin lukijoille. Putoamista vastaan taistelevien Newcastlen ja Cardiffin kohtaamisesta löytyvät Valioliigan 23. kierroksen mielenkiintoisimmat vedonlyönti-ideat.

Häntäpään joukkueiden keskinäisten otteluiden merkitys korostuu

Valioliigan kärkijoukkueet ovat olleet tällä kaudella parempia kuin koskaan aiemmin. Sarjataulukon yläpään dominointi on johtanut siihen, että sarjassa säilymiseen tulee riittämään huomattavasti totuttua alhaisemmat pistemäärät. Esimerkiksi sijalla 16 olevalla Southamptonilla on kasassa 22:n ottelukierroksen jälkeen vain 19 pistettä. Se on koko Valioliiga-historian pienin pistemäärä tässä vaiheessa kautta sijan 16 joukkueelle. Mitä alhaisempi pistemäärä riittää sarjasopimuksen uusimiseen, sitä merkityksellisempään rooliin nousevat putoamista vastaan taistelevien joukkueiden keskinäiset kohtaamiset. Otteluiden merkityksen kasvaessa varovaisuus lisääntyy ja vaadittavan pistemäärän ollessa alhainen pääfokus siirtyy ottelun voittamisesta tappion välttämiseen.

Tämän ja kahden edelliskauden aikana rankingimme bottom 6 -joukkueet ovat kohdanneet toisensa 79 kertaa ja näistä otteluista yli puolet ovat päättyneet 0-0, 1-0 tai 0-1 tuloksiin. Lauantain kotijoukkueen, Newcastlen, tämän kauden viidessä pelissä rankingimme bottom 6:sta vastaan on nähty yhteensä vain viisi maalia. Cardiff puolestaan on ennättänyt pelata kuusi vastaavaa ottelua ja näissä on kolme kertaa jääty maalittomaan pistejakoon.

Real Madrid voittaa Sevillan? – Voita 10 € sijoituksella 89 €

Huono hyökkäyspelaaminen on vaivannut Newcastlea jo pitkään. Puolustussuuntaan tekeminen on parempaa ja tästä syystä Harakat lukeutuu sarjan vähämaalisimpiin joukkueisiin. Vuoden 2018 aikana Newcastlen peleissä nähtiinkin sarjan vähiten maaleja, ainoastaan 79 kappaletta. Kaikista 17:stä Valioliigassa sekä kausilla 17-18, että 18-19 pelanneista joukkueista vain viiden peleissä jäätiin vuoden aikana alle sataan maaliin.

Tällä hetkellä Newcastlella on alla seitsemän sarjapeliä peräkkäin, joissa sen tuottama xG on jäänyt alle yhteen maaliin. Kyseessä on sarjan pisin putki ja kakkossijalla kyseisessä tilastossa on juuri Newcastlen lauantainen vastustaja Cardiff, jolla on kuusi ottelua putkeen nolla-alkuista xG:tä. Kaksikon jälkeen seuraavana tulee Huddersfield kolmella ottelulla.

Erikoistilanteet suuressa roolissa

Cardiffin tämän kauden maaleista peräti 37 prosenttia on tullut erikoistilanteista. Se ei ole ihme, sillä The Bluebirdsillä on useampi hyvä pääpelaaja, jonka lisäksi sarjanousija on luonut koko liigan eniten maalintekotilanteita (93kpl) erikoistilanteista. Cardiffin maali sivurajaheiton, kulma- tai vapaapotkun jälkitilanteesta ei olisi suuri yllätys lauantainakaan, sillä Newcastle puolestaan on antanut vastustajilleen koko sarjan eniten maalipaikkoja (103) erikoistilanteista.

Harakkaparvi joutuu epämukavuusalueelleen

Cardiff ja Newcastle pelaavat Valioliigan reaktiivisinta jalkapalloa. Kumpikaan joukkue ei todellakaan halua hallita pelinkulkua pallollisena, vaan luovuttaa mielellään ohjat vastustajien käsiin. Cardiffin tämän kauden pallonhallinta% 34,2 on koko mittaushistorian (2003–>) alhaisin lukema.

Cardiff ei ole tämän kauden vieraspeleissä pitänyt kertaakaan palloa hallussaan vastustajaansa enempää ja koko viime kaudella Championshipissäkin vain yhden kerran (51% Boltonia vastaan 23.12.2017). Bluebirds tulee tuskin hallitsemaan peliä St. James Parkillakaan. Tällöin Newcastle joutuu kuskin paikalle ja se ei nykyiselle harakkaparvelle sovi alkuunkaan. Tämän ja viime kauden aikana Newcastle on pelannut 13 peliä, joissa se on joutunut pitämään palloa yli 50% peliajasta. Näistä 13:sta ottelusta se on onnistunut voittamaan vain yhden (1-0 Huddersfield) ja jäänyt peräti yhdeksässä pelissä ilman maalia.

Newcastlen kohdalla kotietu on hieman sarjan keskiarvoa pienempi. Itseasiassa tällä kaudella Harakat ei ole nauttinut minkäänlaisesta kotiedusta, vaan on esiintynyt vieraskentillä paremmin kuin kotinurmellaan. Newcastle on tehnyt kotipeleissään vähemmän maaleja kuin vieraissa ja päästänyt omiin enemmän. Tämän seurauksena Harakat on luonnollisesti myös saalistanut sarjapisteitä enemmän vieras- kuin kotipeleistä. XG:llä mitattuna Newcastlen ”kotietu” on ollut tällä kaudella sarjan kolmanneksi pienin.

Valiovihjeen peli-idea

Vedonlyöntimarkkina pitää Newcastlea mielestämme liian suurena suosikkina, joten tasapelistä ja Cardiffin voitosta löytyy houkuttelevia kertoimia. Myös ottelun vähämaalisuus kelpaa pelikupongille hienosti.

Klikkaa tästä Valioliigan kertoimiin ja tutustu tästä Valiovihjeen nettisivuihin!


Lue myös: Real Madridin kotivoitosta tarjolla huippukerroin!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here