Viikon Valiovihje: Brighton yrittää kiusata Chelseaa

Chelsea – Brighton

Mestarien liigan paikasta taisteleva Chelsea isännöi keskiviikkoiltana sarjapaikkansa puolesta kamppailevaa Brightonia.

Viime kesänä Antonio Conten korvannut Maurizio Sarri sai lentävän lähdön Valioliigassa ja kahdentoista sarjaottelun jälkeen Chelsea eteni tappioitta rintarinnan Man Cityn ja Liverpoolin kanssa. Kauden edetessä Sinisten yksitoikkoinen taktiikka on tullut kaikille hyvin tutuksi ja vastustajat ovat oppineet puolustamaan Chelseaa vastaan. Sarrin jalkapallo on tylsistyttänyt Chelsea-faneja ja viime ottelussa italialaismanagerille vaadittiin jo kovaäänisesti potkuja.

Kun vertaillaan Chelsean tilastoja kauden ensimmäiseltä ja jälkimmäiseltä puoliskolta ovat erot valtavia. Chelsean vastustajat ovat olleet molemmilla ajanjaksoilla suunnilleen samantasoisia ja pallonhallinta sekä pallokosketukset ovat säilyneet lähes identtisinä. Kuitenkin huippupaikkojen määrä on pudonnut noin kolmanneksen ja maaliero kääntynyt jopa negatiiviseksi.

1

Brightonin pelillinen vire osoittaa päinvastaiseen suuntaan kuin sen keksiviikkoisella vastustajalla Chelsealla. Kun Brightonin kauden jakaa kahteen osaan, hävisi Lokit ensimmäisellä puoliskolla laukaukset keksimäärin 8,7 – 16,9 / ottelu kun taas jälkimmäisellä puoliskolla se laukoi lähes saman verran kuin vastustajansa (10,5 – 11,0).

2

Molemmat joukkueet ovat muuttuneet kauden edetessä huomattavasti alkukautta vähämaalisimmiksi. Chelsean otteluiden kokonais-xG on pudonnut ensimmäisestä puoliskosta 17 prosenttia ja Brightonin 19 prosenttia. Myös kaikki laukaisumäärät eri sektoreilta ovat vähentyneet kummankin joukkueen peleissä.

Brightonin otteluissa on tullut keskimäärin saman verran (2,50 / ottelu) maaleja niin kärkikuusikon kuin bottom 14 -joukkueitakin vastaan pelatessa. Lokkien otteluissa Big six -joukkueita vastaan total-xG on ollut tällä kaudella keskimäärin 2,43.

Chelsean otteluissa Big sixiä vastaan on tullut 3,38 maalia / ottelu, mutta bottom 14- joukkueita vastaan ainoastaan 2,56. Myös total-xG Chelsean kohdatessa kärkikuusikon ulkopuolisia joukkueita on jäänyt keskimäärin 2,50 pintaan.

Pelivihje

Arvioimme ottelun huomattavasti tasaväkisemmäksi ja vähämaalisemmaksi kuin mitä vedonlyöntimarkkina arvioi, joten Brightonin venymisistä on tarjolla houkuttelevia kertoimia.

Coolbet tarjoaa kohteeseen ”alle 2,5 maalia” artikkelin kirjoitushetkellä markkinoiden parhaan kertoimen 2,15.

Myös tasapelille löytyy markkinoiden korkein kerroin Coolbetilta 6,05.

Tästä Coolbetin kertoimiin!

Jos sinulla ei vielä ole tiliä Coolbetilla, niin avaa se täältä ja hyödynnä samalla mahtavat uuden pelaajan edut.


Lue myös: Voita 10 € panoksella 100 €, jos ManU voittaa Wolverhamptonin

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here