Qatarin historian ensimmäinen Copa America -maali oli Ali Almoezin käsialaa, ja sitä todellakin kelpaa ihastella!

Kutsumaana mukaan Copa Americaan päässyt hallitseva Aasian-mestari Qatar kohtasi avausottelussaan Paraguayn. Kun Oscar Cardozo vei Paraguayn 1-0 johtoon jo neljännellä minuutilla tuomitusta pilkusta ja Derlis Gonzalez tuplasi raitapaitojen johdon vajaan tunnin kohdalla näytti siltä, että Qatar on täysin köysissä.

Mutta mitä vielä! Ensin seurajoukkuetasolla Al Duhail Sports Clubia edustava Ali Almoez kavensi tilanteeksi 2-1 silmiähivelevän kauniilla laukauksella ja vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Boualem Khouki tasoitti ottelun onnekaiden pomppujen seurauksena.

Vuoden 2022 MM-kisoja isännöivät Qatarin kiri tuotti siis lopulta 2-2 tasapelin. Turnauksen muissa otteluissa Kolumbia shokeerasi Argentiinaa 2-0 voitolla, jonka lisäksi Uruguay murskasi Ecuadorin peräti maalein 4-0 (uutinen ottelusta).