Tulevana sunnuntaina 36 vuotta täyttävä Juho ”Kirurgi” Mäkelä teki komeasti hattutempun Ykkösessä sunnuntaina.

AC Oulu kaatoi vieraskentällä EIF:n numeroin 0-3 (0-1). Oululaisten kaiken kokenut hyökkääjä Juho Mäkelä teki kaikki kolme maalia.

Mäkelä teki 0-1-voittomaalin heti 5. minuutilla. Toisella jaksolla mies osui vielä 57. ja 90. minuuteilla. Näin kolme sarjapistettö lähti Ouluun.

Ykköstä on pelattu nyt yhdeksän kierrosta ja sarjakärjessä on FC Haka 23 pisteellä. Kakkosena on TPS 19 pisteellä ja kolmosena AC Oulu 15 pisteellä.

Kirurgi painaa kolme maalia

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen TÄSTÄ.

— —

Ykkösen kymmenestä joukkueesta peräti neljä on uusia. Veikkausliigasta pudonnut TPS, nousukarsinnoista nousseet TPV ja MuSa sekä vielä takaportin kautta mukaan nostettu perinteinen MYPA. Veikkausliigasta pudonnut ja kovissa talousvaikeuksissa oleva PS Kemi haki ensin paikkaa Kakkosessa, jonka jälkeen seura luopui myös siitä ja pelaa alkavalla kaudella Kolmosessa.

Kauden päätöskierros pelataan lauantaina 19. lokakuuta.

Sarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudelle 2020 ja kakkoseksi sijoittunut karsii noususta Veikkausliigassa 11. sijoittuneen joukkueen kanssa. Kaudelle 2020 voimaan tulevan sarjajärjestelmäuudistuksen myötä Ykkösestä putoaa kaudella 2019 ainoastaan viimeiseksi, eli sijalle 10 sijoittunut joukkue.