Celticin Odsonne Edouard häikäisi upealla Panenka-rankkarilla, kun Celtic ja Hearts kohtasivat huippujännittävässä Skotlannin Cupin finaalissa.

Celtic ja Hearts kohtasivat sunnuntaina Skotlannin Cupin finaalissa. Ottelusta muodostui lopulta todellinen jännitysnäytelmien kuningas.

Skotlannin suurseura Celtic aloitti finaalin vakuuttavasti. Ryan Christie vei Celticin johtoon 19 peliminuutin jälkeen.

Tästä kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin todella nätti rankkarimaali. Celticin Odsonne Edouard hassutti rangaistuspotkusta Hearts-maalivahti Craig Gordonia Antonin Panenkan aikoinaan tutuksi tekemällä rankkarilla, jossa hän chippasi pallon nöyryyttävästi Gordonin selän taakse. Gordonia ei tilanne miellyttänyt, vaan hän heitti pallon Edouardia kohti kerättyään pallon maalista.

Hearts kuitenkin nousi toisella puoliajalla tasoihin. Niinpä ottelulle lähdettiin hakemaan ratkaisua jatkoajalta.

Jatkoaikaa oli pelattu 15 minuuttia, kun Celtic tarrasi jälleen kiinni voittoon Leigh Griffithsin maalilla. Sitkeä Hearts taisteli kuitenkin jälleen tasoihin, kun kuusi minuuttia myöhemmin Josh Ginnelly tasoitti. Niinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan rankkarikisasta.

Heartsin kolme ensimmäistä laukojaa upotti pallon sisään, kun taas Celticin kolmas laukoja epäonnistui. Kisa kääntyi kuitenkin lopulta Celticille, kun kotijoukkueen kaksi viimeistä laukojaa tekivät maalin ja Heartsin kaksi viimeistä laukojaa puolestaan epäonnistuivat. Niinpä pytty päätyi Celticille rankkarien jälkeen lukemin 4-3.