La Liga otteluennakko, Jalkapallo, Puoliaika.com

Lionel Messi iski voittomaalin lisäajalla, kun Barcelona nousi tappioasemasta voittoon Valencian vieraana ja nappasi La Ligan kärkipaikan.

Valencian ja Barcelonan välinen ottelu oli värikäs kamppailu, jonka tapahtumat aiheuttavat parranpärinää mediassa. Valencian urheilutoimenjohtaja Jesús García Pitarch leimasi erotuomari Undiano Mallencon vihellykset ”häväistykseksi”.

Barcelona menetti ottelun alkupuoliskolla elintärkeän Andrés Iniestan loukkaantuneiden listalle. Valencian Enzo Pérez taklasi Iniestaa pallontavoittelutilanteessa, jolloin Barça-kapteenin polvi vääntyi ikävän näköisesti. Kyynelehtivä Iniesta kannettiin kentältä ja mies tulee olemaan sivussa jopa 3 kuukautta.

Barcelona avasi ottelun maalihanat 22. minuutilla. Lionel Messi laukoi pallon rankkarialueen ulkopuolelta Diego Alvesin vartioimaan maaliin. Brasilialainen maalivahti protestoi raivoisasti maalia, sillä Barça-kärki Luis Suárez peitti miehen näkökenttää paitsioasemassa. Tuomari hyväksyi kuitenkin maalin, ja Alvesia rankaistiin keltaisella kortilla.

Toisella jaksolla kotijoukkue Valencia tuli kuitenkin tasoihin, ja meni johtoon kahdella nopealla maalilla. 52. minuutilla Barcelonasta lainalla oleva Munir ampui Dani Parejon antaman keskityksen verkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin portugalilainen Nani tarjoili leivoksen Rodrigolle, joka ampui myötäpalloon kotijoukkueen 2-1 johtoon.

Barcelona tuli tasoihin kovan myllytyksen päätteeksi ottelun 62. minuutilla. Diego Alves torjui Ivan Rakitićin puskun, mutta uruguaylainen Suárez niittasi paluupallon maaliin upealla vasemman jalan laukauksella.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla. Tunisialainen Aymen Abdennour kaatoi kaikissa maaleissa mukana olleen Suárezin rankkarialueella ja erotuomari Mallenco määräsi pallon pilkulle. Messi piti hermonsa maailman parasta rankkareiden torjujaa vastaan, ja ampui pallon vastustamattomasti Alvesin hyvästä aavistuksesta huolimatta maaliin.

Barcelonan pelaajien juhliessa voittomaalia, lensi katsomosta pullo pelaajien niskaan. Tämä raivostutti Messin, joka antoi katsomoon täyslaidallisen painokelvotonta tekstiä.

Valencian urheilutoimenjohtaja Pitarch piti erotuomarin esitystä skandaalina.

– Kun Mallenco katsoo tilanteet uudelleen, hän tulee nolostumaan. Undianon on pakko katsoa itseään peilistä, hänen esityksensä oli häväistys espanjalaista jalkapalloa kohtaan, Pitarch raivosi medialle.

Valencia-pomon mukaan ottelussa oli ainakin kolme tilannetta, missä tuomari teki ison virheen.

– Messin avausmaalissa Suárez oli paitsiossa, Sergio Busquetsin olisi pitänyt saada punainen kortti ja Rodrigoa rikottiin rankkarialueella, emmekä saaneet pilkkua, ihmetteli Pitarch ottelun jälkeen.

Katso tästä ottelun kohokohdat: (mikäli video ei toimi, niin katso se tästä)