conmebolEtelä-Amerikan 10 maan MM-karsintalohkossa pelattiin eilisiltana ja viime yön aikana täysi kierros. Otteluiden jälkeen maanosan lohkoa johtaa Brasilia.

Bolivia 2 – Ecuador 2

Bolivian ja Ecuadorin välisessä ottelussa kotijoukkue Bolivia siirtyi 2-0 taukojohtoon 38-vuotiaan Pablo Escobarin kahdella hienolla maalilla. Evertonissa lainalla pelaava Enner Valencia kuitenkin tasasi puntit, ja toi Ecuadorin tasoihin toisella jaksolla.

Katso ottelun maalit tästä:

Kolumbia 2 – Uruguay 2

Karsintalohkon neljäntenä oleva Kolumbia isännöi lohkokakkosena majailevaa Uruguayta. Maalinteon ottelussa avasi kotijoukkue, kun 15. minuutilla Deportivo Calia seurajoukkuetasolla edustava Abel Aguilar nikkasi Luis Murielin antaman kulmapotkun verkkoon. Uruguay tuli nopeasti tasoihin Cristian Rodríguezin puskulla.

Vierailija meni toisella jaksolla johtoon Barça-tähti Luis Suárezin tarkalla sijoituksella. Kolumbia nousi ottelun lopulla kuitenkin tasoihin ottelun kolmannella puskumaalilla, josta vastasi puolustaja Yerry Mina. Keskityksen maaliin tarjoili Juventuksen Juan Caudrado.

Argentiina 0 – Paraguay 1

Kierroksen jättiyllätys nähtiin Argentiinassa. Vieraileva Paraguay kävi hakemassa pahasti takeltelevalta Argentiinalta täydet pisteet. Ottelun ainokaisen iski Kiovan Dynamo-hyökkääjä Derlis González.

Katso Gonzálezin maali tästä:

Chile 2 – Peru 1

Santiagossa tahkottiin Chilen ja Perun välinen kamppailu. Ottelusta muodostui Chilen supertähti Arturo Vidalin show. Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja avasi maalihanat Mauricio Islan upean esityön jälkeen. Tanskan Allborgissa pelaava Edison Flores toi vierailijat tasoihin ottelun 76. minuutilla. Lopulta Peru kuitenkin taipui, kun Vidal niittasi illan toisen maalinsa ja varmisti kolme pistettä isännille.

Venezuela 0 – Brasilia 2

Lohkoa johtava Brasilia jatkoi hyviä otteitaan ja nappasi varman 2-0 vierasvoiton lohkojumbo Venezuelasta. Ottelun avausmaali syntyi kotijoukkueen maalivahdin lahjoitettua pallon teinitähti Gabriel Jesusille. Manchester Cityyn tammikuussa siirtyvä Jesus chippasi pelivälineen hölmistyneen maalivahti Dani Hernándezin yli. Toisella jaksolla pisteet keltapaidoille varmisti Chelsea-laituri Willian, joka viimeisteli tarkasti pienestä kulmasta.

Karsinnoissa kymmenennen ottelun jälkeen lohkokärjessä on Brasilia 21 pisteellään. Toisena niskaan hengittää Uruguay – vain pisteen päässä Brasiliasta. Kaksikon jälkeen 17 pisteessä ovat Ecuador ja Kolumbia. Jatkokarsintapaikkaan oikeuttavalla viidennellä sijalla majailee Argentiina, jolla on kasassa 16 pistettä.