Ranska ja Peru kohtasivat C-lohkon ottelussa. Suurimman huomion ottelussa varastivat kentälle lentäneet lukuisat ilmapallot.

Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Ranska yllätti TV-katsojat, ja jossain määrin Perun joukkueenkin, taktisellilla valinnoillaan: se luovutti rohkeasti pallonhallinnan perulaisille, keskittyen itse kyttäämään vastaiskupaikkoja.

Perun hallinta tuotti myös ottelun ensimmäisen vaarallisen maalipaikan, kun maan suurin jalkapallolegenda Paolo Guerrero pääsi ampumaan boksin sisältä Christian Cuevan tarjoiltua pallon hänelle. Guerreron vihaisesta laukauksesta huolimatta tilanne säilyi maalittomana, kiitos Hugo Llorisin komean jalkatorjunnan.

Guerreron paikasta ehti kulua vain kolmisen minuuttia, kun Ranskan superlupaava Kylian Mbpappe vei onnekkaiden pomppujen päätteeksi Les Bleusin 1-0 johtoon ottelun 34. minuutilla.

Toisella jaksolla Peru kävi lähellä tasoitusmaalia, kun Pedro Jesus Aquino Sanchez ampui suoraan syötöstä komean sisäkierteisen kaukolaukauksen, joka kuitenkin pysähtyi Ranskan maalin pystypuuhun. Onnistuessaan maali olisi noussut kisojen top-listojen kärkeen, tuoden mieleen Giovanni Van Bronckhorstin maalin vuoden 2010 MM-kisoista.

Ottelun lopulla Ranskan Moussa Dembelellä sekä Perun Luis Advinculalla oli vielä omat maalipaikkansa, mutta ottelu päättyi lopulta tuttuun ja turvalliseen 1-0 tulokseen. Pisteittä jääminen tarkoitti Perun osalta myös sitä, että sen kisat tulevat päättymään alkulohkoon.

Mbappen maalista, Llorisin torjunnoista ja Aquinon hurjasta pommista huolimatta eniten ottelussa kummastutti toistuvasti kentälle lentäneet ilmapallot, joita myös päätuomari Mohamed Alhammadi joutui puhkomaan.