Algeria pääsi viikonloppuna juhlimaan Arab Cupin voittoa. 31-vuotias Amir Sayoud pamautti tyylikkään voittomaalin jatkoajalla.

Algeria kaatoi Tunisia jatkoajan jälkeen numeroin 2-0 (0-0) FIFA Arab Cupin finaalissa viikonloppuna. Finaali pelattiin vastavalmistuneella Al Bayt Stadiumilla, Al Khorissa, Qatarissa.

Ottelun varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty. Ratkaisuosuma syntyi 99. minuutilla, kun Alegrian Amir Sayoud tykitti pallon vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan.

Tunisian hakiessa vimmatusti tasoitusta pääsi Algerian Yacine Brahimi juoksemaan pallon tyhjään maaliin ajassa 120+5. Brahimi valittiin myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Pronssiottelussa Qatar voitti Egyptin rankkarikisan jälkeen.

Arab Cup pelattiin 30.11.-18.12. välisenä aikana Qatarissa. Mukana oli 16 Arabimaata. Arabimaailma koostuu alueesta, joka käsittää useimmat Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän maat. Turnausta on pidetty Qatarissa valmistavana kilpailuna vuoden 2022 MM-kisoja ajatellen.