Bernardo Tavares on HIFK:n uusi päävalmentaja

HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi on nimetty portugalilainen Bernardo Tavares, jolla on yli 20 vuotta valmennuskokemusta Euroopassa, Afrikassa sekä ympäri Aasiaa.

41-vuotiaan Bernardo Tavaresin sopimus HIFK:n kanssa kattaa kauden 2022 sisältäen option kaudelle 2023.

Viime kaudella HIFK:n viidenneksi valmentanut Joaquin Gómez siirtyi aiemmin SJK:n päävalmentajaksi.

Uransa Tavares aloitti Portugalin juniorijoukkueissa ja työskenteli muun muassa maan parhaimmissa akatemioissa SL Benficassa, FC Portossa sekä Sportin CP:ssä. Hän on lisäksi suorittanut työharjoittelunsa União de Leirian valmennustiimissä vuonna 2001, jota tuolloin luotsasi maailman menestyneimpiin valmentajiin lukeutuva José Mourinho. Mestaruuksia pääsarjatasolla Tavares on voittanut Intiassa vuonna 2019, Kiinassa vuonna 2018 sekä Malediiveilla vuonna 2017.

”Olen innoissani ja todella otettu saadessani valmentaa seurassa, jolla on 125 vuoden historia. Olen tutustunut tarkasti Suomeen ja paikalliseen kulttuuriin sekä itse seuraan”, Tavares kommentoi HIFK:n verkkosivuilla.

”Olen työskennellyt ympäri maailmaa menestyksekkäästi monen vuoden ajan, ja koen, että vahvuuksiani on pelaajien yksilöllinen kehittäminen, jonka avulla saavutamme myös parhaimman tuloksen joukkueena. Haluan luoda pelitavan, joka sopii HIFK:lle”, hän jatkaa.

Tavares on UEFA Pro-lisenssin lisäksi suorittanut jalkapallon High Performance Sports Training -tutkinnon Rio Maiorin yliopistossa sekä omaa maalivahtivalmentaja-, pelaajakartoitus- ja otteluanalyytikon koulutuksen.

Uusi päävalmentaja tuo HIFK:hon mukanaan myös oman valmennustiiminsä. Rinnalleen hän saa valmentaja António Torresin, joka vastaa myös fyysisestä valmennuksesta, maalivahtivalmentaja Roberto Rivelinon sekä Pedro Henriquesin, jonka vastuualueena on joukkueen pelaajakartoitus ja pelin analysointi.

”Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan meille ratkaisevia, sillä rakennamme yhä joukkuetta Liiga Cupin otteluiden lähestyessä. Tämä tulee olemaan suuri haaste, mutta rakastan haasteita”, Tavares summaa.

Lähde: HIFK

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here