Veritaksella tänään Huuhkajien ja Armenian taistelu

Veritaksella tänään pelataan jälleen valtavista panoksista. Huuhkajat yrittää kääntää kurssin EM-karsinnoissa kahden hävityn ottelun jälkeen. Vastassa on Armenia, joka pupelsi omia pisteitään Liechtensteinille viime lauantaina.

J-lohkon tilanne on edelleen ennallaan edellisen ottelukierroksen jälkeen. Suomi on 12 pisteellä lohkon toisella sijalla Italian perässä. Niskaan hengittävät illan vastuksen Armenian lisäksi Bosnia-Hertsegovina, joka antoi Huuhkajille kyytiä 4-1 lukemin edellisottelussa. Helppoa ei ollut Armeniallakaan. Kuin ihmeen kaupalla armenialaiset jäivät 1-1 tasapeliin Liechtensteinin vieraana Vaduzissa.

Vaikka Huuhkajat menettivät siis tärkeitä pisteitä, voi sinivalkoisten lasien läpi katsottuna hieman huokaista helpotuksesta. Homma on edelleen omissa kätösissä Armenian tasapelin vuoksi, mutta enää ei ole varaa liiemmin pisteitä menettää. Huuhkajien peliesitys Bosnia-Hertsegovinassa oli karsintojen heikoin, joten päävalmentaja Markku Kanervan pitää saada pelisuunnitelma kuntoon.

Ilman poissaoloja Huuhkajat eivät tähän matsiin pääse. Ensimmäisellä puolikkaalla Huuhkajien toppari Paulus Arajuuri otettiin vaihtoon vasemman polven nivelkapselivamman vuoksi, eikä Arajuurta tänään kentällä tulla näkemään. Sauli Väisänen siis todennäköisesti nappaa paikan avauksesta, joten Chievo Veronaa edustava keskuspuolustaja astuu isoihin saappaisiin. Väisänen kuitenkin esiintyi kohtalaisesti lauantaina, joten voimasuhteisiin tällä ei suurta vaikutusta ole. Myös kapteeni  Tim Sparvin pelikunto puhututtaa, sillä miehen pohkeessa on ilmennyt pientä vaivaa.

Armenian suurin merkittävä poissaolo on sen sijaan Huuhkajien vastaavia pahempi. AS Romaa edustava hyökkäyspään taikuri Henrikh Mkhitaryan ei ole mukana kokoonpanossa, joka eittämättä näkyy armenialaisten otteissa. Maan suurimman staran poissaolo karsii rauhallisuutta ja potentiaalisia hyökkäyksiä joukkueelta.

Pelivihjeessä ennustan vähämaalista matsia Veritaksella. Jos Huuhkajat saa luotua avausmaalin, on odotettavissa varmaa johdon suojaamista, eikä hyökkäyspäässä tulla suurta painetta sen jälkeen näkemään. Armenian maalihanat on siis pidettävä kiinni, mikäli Huuhkajat haluavat vetää kaulaa pahimpiin kilpailijoihin.

Pelivihje: Ottelussa alle 1.5 maalia (3.03 @Coolbet)

LYÖ VETOA!

Lue myös: Turkkilaispelaaja kehui maansa sotatoimia somessa – St. Pauli antoi saman tien potkut

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here