Armenia jäi jalkoihin Turussa – Huuhkajien EM-paikka todella lähellä!

Syyskuun Kreikka-ottelussakin maalinteossa onnistunut Teemu Pukki iski kaksi maalia Armenian verkkoon. (Kuva: Getty Images)

Armenia jäi tylysti jalkoihin, kun Suomi otti elintärkeän voiton EM-karsinnoissa lukemin 3-0 (1-0). Maaleista vastasivat Fredrik Jensen ja kahdesti osunut Teemu Pukki.

Avausjaksolla Armenia roikkui vielä jotenkin mukana ottelussa ja sai luotua joitain paikkoja nopeista vastaiskuista, mutta jakson ainoan maalin iski Suomi. Vaarallisia tilanteita kulmapotkuista luoneet Huuhkajat saivat kaivatun onnistumisen, kun Fredrik Jensen siivosi kulmapotkun irtopallon tyylikkäästi verkkoon puolen tunnin kohdalla.

Toisella jaksolla Suomi suorastaan dominoi ottelua, kiitos kentälle tulleen Joel Pohjanpalon ja Teemu Pukin maagisen yhteispelin. Kaksikko loikin ottelun 2-0 maalin, kun Pohjanpalo vapautti Pukin läpiajoon, ja Norwich-hyökkääjä chippasi pallon viileästi verkkoon.

Lopullisesti Veritas Stadion räjähti huutoon 88. minuutilla, kun Pukki osui toistamiseen. Tällä kertaa upean pystysyötön tarjoili vaihdosta sisään tullut Rasmus Schüller. Toisessakin maalissa Pukki chippasi pallon tyylikkäästi ohi Aram Hayrapetyanin.

Kisapaikka omissa käsissä – apuja toivotaan Kreikalta

Armeniasta otettu hieno voitto oli Suomelle elintärkeä, sillä EM-kisapaikka pysyi edelleen Suomen omissa käsissä. Toki Suomen leirissä toivotaan apuja etenkin Kreikalta, joka kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan klo 21:45 alkavassa ottelussa.

Mikäli Kreikka onnistuu ryöstämään Bosnialta yhdenkin pisteen, voi Suomi varmistaa historiansa ensimmäisen arvokisapaikan jo seuraavassa ottelussa, jossa se kohtaa Liechtensteinin. Tuo ottelu pelataan 15. marraskuuta Helsingissä.