Veikkausliigan viime kauden maalikuningas siirtyy Australiaan

Kokko

Rovaniemen Palloseuraa kaudesta 2012 edustanut keskushyökkääjä Aleksandr Kokko siirtyy Australian pääsarjassa pelaavan Newcastle Jetsin riveihin. Kokon sopimus Newcastle Jetsin kanssa on kaksivuotinen. RoPS tiedottaa sopimuksesta verkkosivuillaan.

RoPS sai tiedon Newcastle Jetsin kiinnostuksesta Kokkoa kohtaan saatiin kuluvalla viikolla. Kokko voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden kaudella 2015 kiitettävällä 17 maalin saldolla. ”Boris” voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden myös kaudella 2008.

Kokko haluaa kiittää seuran suhtautumista hänelle nopealla aikataululla avautuneeseen mahdollisuuteen.

– Olen todella otettu, kuinka seurakin iloitsi puolestani. Minun on annettava iso tunnustus Risto Nivalle, Petri Jaatiselle ja Jari Ilolalle. Kaikki keskustelut hoidettiin lämpimässä hengessä.

– Henkilökohtaisella tasolla olen tietenkin onnellinen, että saan ottaa urallani seuraavan askeleen. Pääsen näyttämään, että pärjään myös Veikkausliigan ulkopuolella, tyytyväinen Aleksandr Kokko kertoo.

Rovaniemen Palloseuran seurajohdossa haluttiin tukea Kokon lähtöä kansainvälisille kentille.

– Kokon ulkomaansiirtoa on odotettu vuosia, emmekä missään nimessä halunneet olla sille esteenä tai hidasteena, RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen sanoo.

– Hän on tehnyt seuran eteen pitkän ja arvokkaan päivätyön. Kaikki tietävät Kokon saavutukset ja merkityksen koko Rovaniemelle. Tämä oli vähintä, mitä saatoimme hänen hyväkseen tehdä.

Viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Aleksandr Kokko jättää taakseen mittavat saappaat. Vaikka saappaille ei etsitäkään suoraa täyttäjää, näkee Petri Jaatinen myös tilanteen positiivisen puolen.

– Muutos kirpaisee aina, mutta toisaalta muutos on samalla mahdollisuus. Korvaajaa Kokolle on mahdoton löytää, mutta nyt jollekin uudelle kaverille avautuu tilaisuus päästä näyttämään omat kykynsä.

Aleksandr Kokko nähdään Rovaniemen Palloseuran väreissä vielä 7.8. sekä 10.8. pelattavissa RoPS:n ja VPS:n sekä RoPS:n ja PS Kemin välisissä otteluissa. Australiaan hänen on määrä matkustaa PS Kemi -ottelun jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän