Välieräparit täydentyvät lauantaina – Vieläkö Venäjän puolustus kestää?

Lauantaina viimeisistä välieräpaikoista taistelevat Ruotsi ja Englanti sekä kisaisäntä Venäjä ja Kroatia.

Päivän toisessa ottelussa kohtaavat puolivälierävaiheen rangaistuspotkukilpailuissa onnistuneet Kroatia ja Venäjä. Kisojen isäntämaa Venäjä yllätti kaikki voittamalla puolivälierässään Espanjan pilkkukisan jälkeen.

Venäjä käytti ottelussa hyväksi havaitsemaansa puolustustaktiikkaa suurimman osan ottelusta. Pallo oli Espanjalla 74 prosenttia peliajasta, mutta Venäjän kilpikonnapuolustus piti espanjalaiset pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Pilkkukisassa venäläisveskari Igor Akinfejev torjui kaksi espanjalaisten yritystä, kun taas Venäjän vetäjistä yksikään ei epäonnistunut.

Kroatia puolestaan oli omassa puolivälierässään ajoittain vaikeuksissa Tanskan kanssa. Tässäkään ottelussa paremmuutta ei saatu selville ilman rangaistupotkukilpailua, josta muodostui jännittävä trilleri. Molempien joukkueiden maalivahdit esittivät pilkkukisassa parastaan, mutta lopulta Kroatian Danijel Subasic veti pidemmän korren.

Sekä Venäjä että Kroatia voivat siis luottaa maalivahtipeliinsä. Kroatialle Tanska-peli ei ollut helppo eikä Venäjä-kohtaamisesta ole odotettavissa juuri helpompaa. Kisaisäntä puolustaa tiukasti ja Kroatian on tehtävä täysi työ päästäkseen laadukkaisiin maalipaikkoihin. Taitava Kroatia on silti ottelussa ennakkosuosikki, vaikka Venäjällä onkin kotiyleisön pauhu apunaan.

Ruotsi haastaa nyt Englannin

Lauantain ensimmäinen puolivälieräpari on varmasti lähes yhtä odottamaton. Englanti jäi alkulohkossaan toiseksi, mutta se takasi maalle ennakkokaavailuissa helpomman jatkon turnauksessa. Kolumbia-voiton jälkeen vastaa asettuu Ruotsi, joka selvitti neljännesvälierissä tieltään Sveitsin.

Menestys on karttanut Englantia MM-kisoissa vuosikymmeniä. Nyt Englannissa on jo hyvän aikaa hekumoitu sillä, että maalla on pitkästä aikaa hyvät mahdollisuudet edetä pitkälle MM-turnauksessa. ”It’s coming home” -lausahdus on alkanut elää omaa elämäänsä sosiaalisessa mediassa ja joukkueen ympärillä käy myönteinen kuhina.

Englanti ei kuitenkaan voi lähteä näennäisesti helppoon otteluun puolivaloilla. Ruotsi voitti oman alkulohkonsa ja pelasi viisaasti Sveitsiä vastaan neljännesvälierissä. Ruotsilla on yhteinäinen joukkue, joka puolustaa hyvin. Myös altavastaajan asema luo Ruotsille paineettoman mahdollisuuden haastaa Englanti.

Englannillakaan ei varsinaisesti pitäisi olla menestyspaineita, sillä se on jo nyt pärjännyt paremmin kuin useimmat osasivat odottaa. Toisaalta, kun isoja maita on tippunut kisoista yksi toisensa jälkeen, ovat Englannin osakkeet nousseet samalla vauhdilla. Ruotsin kaltainen yllättäjä olisi voitettava. Englannilla on yhtenä vahvuutenaan loistavassa vireessä pelaava Harry Kane, joka on vahvasti kiinni maalikuninkuuden voitossa. Onko Kanesta johdattamaan Englanti neljän parhaan joukkoon?

_ _

Lauantain MM-matsit:

La 7.7. klo 17.00: Ruotsi–Englanti
La 7.7. klo 21.00: Venäjä–Kroatia

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet kirjoitushetkellä:

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän