Välieräparit selvillä – Englanti suvereeni, iltapelistä trilleri

Englanti ja Kroatia etenivät värikkäiden vaiheiden jälkeen välieriin. Hampaaton Ruotsi jäi päiväpelissä kolmen leijonan jalkoihin, ja illan koitoksessa isäntämaa Venäjä taipui rangaistuspotkukilpailussa Kroatialle.

Englanti raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa 28 vuoteen. Ruotsia vastaan maaleista vastasivat Leicesterin toppari Harry Maguire ja Tottenhamin Dele Alli. 2-0-voitti irtosi tasapainoisen ja vakuuttavan esityksen jälkeen. Kovassa vireessä oleva Jordan Pickford napsi Ruotsin vähät yritykset varmasti.

Kroatia välieriin rankkareilla

Iltapelissä välieräpaikasta kamppailivat kisaisäntä Venäjä ja Kroatia. Ottelun avauspuolikkaalla nähtiin yksi turnauksen upeimmista osumista, kun Venäjän Denis Cheryshev jatkoi maalitehtailuaan. Mies pommitti Artem Dzyuban kanssa pelatun seinäkuvion jälkeen pallon vasempaan ylänurkkaan.

Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 1-1, joten edessä oli jatko-ottelu. Jalkapallomaailman törkeimmällä tukkatyylillä varustettu Domagoj Vida puski kroaatit johtoon sadan minuutin rajapyykillä, mutta Venäjän Mario Fernandes tasoitti ottelun 115. minuutilla. Ratkaisu haettiin rangaistuspotkuilla, joissa Kroatia oli parempi maalein 4-3.