Kultainen sukupolvi eteni jo välieriin – Belgia kaatoi Brasilian!

Belgia lähetti perjantai-iltana Brasilian kotimatkalle Venäjän MM-kisoista jännitävän näytelmän päätteeksi.

Venäjän MM-kisoissa jatketaan perjantain jälkeen pelkästään eurooppalaisin voimin, sillä Uruguayn lisäksi myös Brasilia joutui kotimatkalle puolivälierävaiheessa. Belgian kultaiseksi sukupolveksi tituleerattu joukkue juhli ottelussa voittoa maalein 2–1.

Belgia aloitti ottelun fiksulla taktiikalla ja onnistui maalinteossakin jo kolmentoista minuutin kohdalla. Belgia oli osumassa tosin onnekas, sillä pallo meni maaliin Brasilian Fernandinhon kautta.

Belgia maalasi ensimmäisellä jaksolla vielä toistamiseen, ja nyt omien pelaajiensa voimin. Tilanne lähti nopeasta vastahyökkäyksestä, jossa Romelu Lukaku kuljetti palloa ylöspäin ja Kevin de Bruyne päätti hyökkäyksen upealla laukauksella maaliin. Tauolle lähdettiin Belgian vahvassa 2–0-johdossa.

Augusto toi vaihdosta virtaa Brasilialle

Toisella jaksolla Brasilia otti ohjia itselleen ja tuli vielä mukaan peliin, kun ottelua oli jäljellä vartin verran. Philippe Coutinho antoi kauniin syötön ja hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Renato Augusto puski taidokkaasti maalin, johon edes hyvän ottelun pelannut Belgia-vahti Thibaut Courtois ei enää ehtinyt.

Osuman jälkeen Brasilia jatkoi painostamistaan. Lisäajalla Neymar pääsi pyssyttämään painavan laukauksen, mutta Courtois venytti kätensä pallon tielle. Sitä lähemmäksi Brasilia ei enää päässyt, vaan Belgia eteni jännittävästä kamppailusta neljän parhaan joukkoon lukemin 2–1.

Belgia saa välierissä vastaansa Ranskan, joka kukisti Uruguayn aiemmin perjantaina. Belgian riveistä Thomas Meunier joutuu huilaamaan välierän kahden keltaisen kortin seurauksena, sillä hän rikkoi perjantaina Neymaria varoituksen arvoisesti.

_ _

Kisat jatkuvat lauantaina Ruotsin ja Englannin sekä Venäjän ja Kroatian kohtaamisilla. Coolbetin kertoimet lauantain matseihin: