Unai Emery sai potkut – ruotsalaislegenda tilapäiseksi valmentajaksi

Unai Emery sai potkut valioliigaseura Arsenalin peräsimestä perjantaina. Väliaikaiseksi valmentajaksi nousee ruotsalainen Freddie Ljungberg.

48-vuotias espanjalaisluotsi saapui Gunnersin valmentajaksi keväällä 2018, valmennettuaan sitä ennen muun muassa PSG:tä, Sevillaa sekä Moskovan Spartakia. Baskiluotsin alku Lontoossa oli lupaava, mutta tällä kaudella Arsenal ei ole vakuuttanut. Valioliigassa joukkue on valahtanut kahdeksanneksi ja 13 ottelusta vain 18 pistettä keränneen Arsenalin kauden aloitus on ollut seuran valioliigahistorian heikoin.

Viimeinen niitti Emeryn Arsenal-uralle oli eilinen Eurooppa-liigan ottelu, jossa Frankfurt kaatoi Arsenalin maalein 2-1. Torstain tappion myötä Arsenal on pelannut seitsemän ottelua putkeen ilman voittoa.

TSEKKAA TÄMÄ:

– Vilpitön kiitos Unaille ja hänen kollegoilleen, jotka yrittivät nostaa seuran sen ansaitsemalle tasolle. Toivomme Unaille ja hänen tiimilleen pelkästään hyvää tulevaisuudessa, Arsenal-omistaja Josh Kroenke sanoi seuran tiedotteessa.

Samalla Kroenke kuitenki muistutti, että vaikka päätös oli vaikea, puhuvat tulokset omaa karua kieltään.

– Päätös tehtiin, koska tulokset ja esitykset eivät olleet vaadittavalla tasolla.

Valmennusvastuun Arsenalissa ottaa toistaiseksi ruotsalaislegenda Freddie Ljungberg, joka edusti seuraa pelaajana 326 ottelussa vuosina 1998-2007. Valmennusdebyyttinsä ruotsalainen tekee sunnuntaina, kun Arsenal kohtaa Teemu Pukin edustaman Norwichin.

Kovin pitkäaikainen ratkaisu Ljunberg ei kuitenkaan ole, sillä häneltä puuttuu pysyvään valmennuspestiin vaadittava UEFA Pro -lisenssi. Hän saa siis valmentaa Gunnersia vain kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen tilalle on tultava lisenssi omaava valmentaja.

Ykkössuosikkina Arsenalin uudeksi valmentajaksi pidetään seuraa pelaajanakin edustanutta Mikel Artetaa, joka toimii tällä hetkellä Pep Guardiolan apuvalmentajana Manchester Cityssä. Muina niminä brittimedioissa on nostettu esiin muun muassa Wolverhamptonissa hyvää työtä tehnyt Nuno Espirito Santo, Napolissa vaikeuksiin ajautunut Carlo Ancelotti sekä viimeksi Juventusta valmentanut Massimilliano Allegri.

Unai Emery sai potkut

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – –

Lue myös: Mika Ojala jättää Interin – pitkät neuvottelut eivät tuoneet tulosta

Edellinen artikkeliMika Ojala jättää Interin – pitkät neuvottelut eivät tuoneet tulosta
Seuraava artikkeliBallon d’Or 2019 – Messin ja van Dijkin kaksinkamppailu?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän