Ballon d’Or 2019 – Messin ja van Dijkin kaksinkamppailu?

Jälleen on se aika vuodesta, kun valitaan vuoden 2019 Kultaisen pallon saaja. Kyseessä on mainetta niittänyt France Football -lehden äänestys vuoden parhaasta jalkapalloilijasta.

Palkintogaala järjestetään 2.joulukuuta ja voittajaa pääsevät äänestämään lukuisat jalkapallotoimittajat. Leo Messi ja Cristiano Ronaldo ovat hallinneet tätä äänestystä vuositolkulla, mutta viime kaudella Luka Modric päätti tämän putken voitollaan. Tänä vuonna Modric ei kuitenkaan ole edes äänestyksessä.

Kertoimien puolesta ennakkosuosikin viittaa kantaa Messi. Viisi kertaa pystin pokannut argentiinalainen on pelannut jälleen ilmiömäisen vuoden ja Barcelona juhli keväällä La Ligan mestaruutta.

Messille löytyy kuitenkin väkevä haastaja Liverpoolin alakerrasta. Virgil van Dijk kantaa tällä hetkellä maailman parhaan topparin mainetta, eikä suotta. Liverpool voitti VVD:n johdolla Mestarien liigan ja oli todella lähellä myös Valioliigan mestaruutta. Alkanut kausi on osoittanut tason pysyneen ennallaan, sillä Liverpool näyttää olevan matkalla mestaruuteen Valioliigassa.

Messin kerroin on poljettu todella alas, eikä 1.22 ole millään tapaa pelattava. Sen sijaan van Dijkin voittajakerroin 4.50 houkuttelee puoleensa. VVD pokasi jo aiemmin syksyllä Uefan vuoden miespelaajan pystin. Messi oli sen sijaan vahvempi kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan äänestyksessä tänä syksynä. Kahden kauppa tästä on tulossa, mutta allekirjoittanut tarttuu mielellään VVD:n huippukertoimeen.

TÄSTÄ BALLON D'OR KERTOIMIIN

 

Klassikkovideo: Ryan Giggsin uskomaton soolomaali Arsenalin verkkoon 1999

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here