Tanskan uskomaton nousukiito jatkuu – nyt kaatui Tshekki

EM-kisojen puolivälierät jatkuivat lauantaina alkuillalla Bakussa, Azerbaidzanissa. Kisojen alussa kanveesissa ollut Tanska etenee välieriin!

Tanska kaatoi Tshekin numeroin 1-2 (0-2) EM-kisojen puolivälierissä Bakussa lauantaina. Ilmassa on tuhkimotarinan ainekset.

Avausjakso oli kauttaaltaan tasainen, mutta Tanska teki maalit. Thomas Delaney puski 0-1-johtomaalin Jens Stryger Larsenin kulmapotkusta heti 5. minuutilla. Avausjakson lopulla puolestaan Kasper Dolberg osui, ja tauolle mentiin numeroissa 0-2.

Tshekki tuli ryminällä toisella jaksolle. Ottelua oli pelattu 49 minuuttia, kun Vladimir Coufal syötti Patrik Schickille, joka sijoitti 1-2-kavennuksen. Kyseessä oli Schickin turnauksen viides osuma, ja hän on Cristiano Ronaldon kanssa maalipörssin kärjessä.

Tshekki ei kuitenkaan saanut kovin suurta takaa-ajoa aikaiseksi, sillä Tanska puolusti joukkueena vahvasti. Näin ollen Tanskan tuhkimotarinalta haiskahtava matka jatkuu välieriin, jossa se kohtaa voittajan ottelusta Ukraina-Englanti. Ottelu pelataan Lontoon Wembleyllä keskiviikkona 7. heinäkuuta.

Tanska pelasi B-alkulohkossa, jossa Suomi ja Belgia ottivat siitä voitot. Viimeisessä ottelussa Tanska kuitenkin murjoi Venäjän numeroin 4-1 ja eteni nipin napin jatkoon. Samalla Tanskasta tuli historian ensimmäinen maa, joka eteni jatkopeleihin hävittyään kaksi ensimmäistä otteluaan. Neljännesvälierissä kaatui Wales, puolivälierissä nyt Tshekki.