Superliiga murenemassa heti – kaikki kuusi brittiseuraa vetäytyy

Jalkapallomaailma on noussut rajusti vastaan suunnitelmia, jossa eurooppalaiset huippuseurat suunnittelevat omaa Euroopan Superliigaa. Nyt koko liiga alkaa kuivua kasaan!

Superliigaan olisi ollut tulossa Valioliigasta Manchester United, Manchester City, Liverpool (kuvassa pääkoutsi Jurgen Klopp), Chelsea, Arsenal ja Tottenham. La Ligasta Barcelona, Real Madrid ja Atlético Madrid sekä Serie A:sta Inter, AC Milan ja Juventus. Tavoitteena oli saada mukaan vielä kolme huippuseuraa. Superliigassa olisi mukana 20 joukkuetta, joten joka kausi mukaan tulisi viisi vaihtuvaa seuraa.

Uefa ei ole ollut näistä suunnitelmista lainkaan mielissään, vaan on uhannut jopa sulkea osallistujaseurat niiden kansallisista sarjoista ja pelaajat maajoukkueista.

Myös Britannian pääministeri Boris Johnson asettui Superliigaa vastaan ja lupasi tehdä kaikkensa liigan torppaamiseksi.

Jalkapallomaailma ja oikeastaan kaikki kannattajat ovat asettuneet Superliigaa vastaan. Myös eri seurojen pelaajilta on tullut maltillisia kannanottoja uutta liigaa vastaan. Seurat ovatkin alkaneet reagoida, sillä tiistai-iltana ensin Manchester City ilmoitti vetäytyvänsä nykyisestä Superliiga-suunnitelmasta, pian seurasivat viisi muutakin brittiseuraa.

Alla esimerkkinä Arsenalin Twitter-päivitys, jossa seura pyytää suoraan anteeksi kannattajiltaan.

Jos twiitti ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Jos twiitti ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

KATSO MYÖS: Superliiga-suunnitelmat herättävät inhoa – Gary Neville lyttää ManU:n ja Liverpoolin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän