Suomi kaatoi Kreikan Ratinassa – ei vieläkään maalia omiin!

u19-poikien joukkue nimetty

Puhtaalla pelillä lohkokärkenä jatkava Suomi ei päästänyt vieläkään maalia omiin, kun Kreikka kaatui Kansojen liigan ottelussa Tampereella.

Ottelun avausjaksolla koettiin suomalaisittain dramaattinen hetki, kun takareitensä reväyttänyt Teemu Pukki jouduttiin ottamaan vaihtoon jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Johtotähden puuttuminen ei kuitenkaan lannistanut Suomea, vaan kentälle tullut Simon Skrabb ja kärkeen siirtynyt Robin Lod ottivat pelin miehekkäästi haltuunsa.

Juuri Skrabb oli alustamassa Huuhkajien 1-0 johtomaalia aivan toisen jakson alussa. IFK Norrköpingiä edustavan Skrabbin keskitys pomppi odottamattomalla tavalla Kreikan puolustusalueella, ja pahemman kerran nukahtanut linja unohti Pyry Soirin täysin vapaaksi. Hiljattain itävaltalaiseen Admira Wackeriin siirtynyt Soiri ei paikastaan erehtynyt, vaan naulasi pallon varmasi Kreikan maaliin.

Lopullinen ratkaisu nähtiin vain hetkeä ennen täyttä aikaa, kun upealla tavalla kreikkalaispuolustuksen niputtanut Lod tarjoili paikan Glen Kamaralle, joka ratkaisi maajoukkueuransa avausosumalla yhden Suomelle yhden sen historian merkittävimmistä voitoista.

Ennätyksiä ja valoisat näkymät

Neljän perättäisen voiton myötä Suomi on todella lähellä nousua Kansojen liigan B-sarjaan. Kahdesta viimeisestä ottelusta Suomelle riittää piste nousun varmistamiseen, joskin kahdella tappiollakin nousu olisi erittäin todennäköinen, sillä Kreikan maaliero on tällä hetkellä 6 maalia Suomen vastaavaa heikompi.

Kreikka-voiton myötä Suomi rikkoi myös perättäisten nollapeliensä ennätyksen: Lukas Hradeckyn vartioima maali on pysynyt koskemattomana nyt neljässä perättäisessä ottelussa, kaikkiaan 663 minuutin ajan.

Ennen neljää perättäistä voittoa Kansojen liigassa Suomi kaatoi Valko-Venäjän Tampereella lukemin 2-0, joten Suomen voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen. Viiden ottelun voittoputki on Suomen jalkapallomaajoukkueen historian pisin voittoputki (edellinen ennätys neljä perättäistä voittoa vuonna 2005).

Kansojen liiga jatkuu Huuhkajien osalta 15. marraskuuta vierasottelulla Kreikkaa vastaan.