Suomen Cupissa palataan vanhaan kunnon pudotuspelimuotoon

Miesten Suomen Cupissa palataan kaudella 2022 Cup-kilpailun pudotuspelimuotoon. Palloliiton hallitus hyväksyi muutoksen alkuviikosta.

Suomen Cupin tärkeäksi tehtäväksi määritellään urheilun alkuperäisen hienouden palauttaminen miesten Suomen Cupiin – hyvänä päivänä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

”Suomen Cup kertoo maamme jalkapallon tarinaa valtakunnallisella ja paikallisella tasolla. Kentän vahva toive paluusta perinteiseen tulos tai ulos -formaattiin on kuultu”, kommentoi Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki Palloliiton sivuilla.

”Ymmärrämme, että Veikkausliigan ohjelmaan maalis-kesäkuulla pelattavat Cupin kierrokset tuovat lisää soviteltavaa, mutta oli työryhmän näkemyksen mukaan selvää, että Cupia tulee pelata enemmän keväällä kuin talvella”, Leivo-Jokimäki jatkaa.

Myös alempien sarjojen joukkueet on huomioitu Cup-kokonaisuutta rakennettaessa. Jatkossa alempien sarjojen joukkueilla on mahdollisuus kohdata Suomen Cupissa ylempien sarjojen joukkueita aina pääsarjajoukkueisiin asti ja edetä kahden erillisen Regions’ Cupin puolivälieriin.

Pelaajien ääni kuuluu vahvana 

Valmisteluun osallistettiin laaja ryhmä suomalaisen jalkapallon edustajia. Pelaajia työryhmässä edustivat Jalkapallon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Dani Hatakka ja hallituksen jäsen Timi Lahti.

”Veikkausliigan, miesten Ykkösen ja Kakkosen pelaajien näkemykset olivat hyvin yhtenäisiä. Niissä korostui toive paluusta perinteiseen Cup-malliin, jossa Cupin ominaispiirteet toteutuvat – isot ja pienet voivat kohdata tulos tai ulos -periaatteella. Tämä on pelaajien toive”, Hatakka kertoo.

Jos twiitti ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Miesten Suomen Cupin tarkempi aikataulutus ja tarkemmat määräykset valmistellaan ja päätetään joulukuussa Palloliiton hallituksen kokouksessa.

Lähde: Palloliitto

— —
KATSO MYÖS: Video: Justus Kunnas teki maalin kolmessa sekunnissa Futsal-Liigassa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here