Video: Syntymäpäiväsankari Rüstü Recberin upeimmat torjunnat

Muistatko vielä Rüstü Recberin? Turkin maajoukkueessa kulttipelaajan maineeseen noussut ex-maalivahti täyttää tänään torstaina 45 vuotta.

Rüstü Recber pelasi maajoukkueuransa aikana peräti 120 ottelua Turkin maalilla. Monelle on jäänyt parhaiten mieleen kulttimaalivahdin upeat otteet vuoden 2002 MM-kisoissa, jotka pelattiin Japanissa ja Etelä-Koreassa. Silmiensä alle mustat viivat maalanneen Rüstün torjunnoilla Turkki voitti MM-pronssia. Lisäksi hän oli mukana Turkin EM-pronssia voittaneessa joukkueessa vuonna 2008.

Viimeisen ottelunsa Turkin maajoukkueessa hän pelasi vuonna 2012 harjoitusottelussa Suomea vastaan. Recber joutui antautumaan ottelussa kertaalleen, kun Roman Eremenkon kaukolaukaus yllätti tuolloin 39-vuotiaan konkarin. Hänet kannettiin 40. peliminuutilla kultatuolissa kentältä pois raikuvien aplodien saattelemana.

Recber edusti seurajoukkueessa suurimmaksi osaksi Turkin suurseura Fenerbachea, jossa hän pelasi yhteensä 350 ottelua. Toista kotimaansa suurseuraa Besiktasia hän edusti 103 ottelussa, jossa hän myös lopetti uransa vuonna 2012.

Rüstü Recberin uran upeimmat torjunnat

Mikäli video ei jostain syystä näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Lisää videoita katsottavissa TÄÄLTÄ.

Edellinen artikkeliVideo: FC Lahden Santeri Hostikka ujutti alkukauden kauneimmat puikot
Seuraava artikkeliJuventus murskasi AC Milanin 4-0 Italian Cupin finaalissa!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän