Ruotsi pyrkii yllättämään Saksan F-lohkossa lauantaina

Andreas Granqvist (R) of Sweden national team celebrates his goal with Viktor Claesson during the 2018 FIFA World Cup Russia Group F match between Sweden and Korea Republic on June 18, 2018 at Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images)

Saksan MM-kisat alkoivat valtavalla pettymyksellä, kun hallitseva mestari hävisi ensimmäisen ottelunsa Meksikolle. Lyhyessä lohkovaiheessa paineet alkavat kasautua saksalaisten hartioille jo toisessa ottelussa, jossa vastaan asettuu Ruotsi.

MM-turnauksen yksi suola on siinä, että kaikki pelit jo lohkovaiheessa ovat tärkeitä. Saksalla on lauantaina tiukka paikka, sillä pistetiliä pitäisi alkaa kartuttaa jo vauhdilla. Avausottelussa Meksikoa vastaan Saksan maalinteko yskähteli pahemman kerran, ja Meksiko pystyi tekemään vaarallisia hyökkäyksiä saksalaisten maalille.

Ruotsi puolestaan lähteen otteluun 1–0-voitolla Etelä-Koreasta. Ruotsi voi lähteä pelaamaan Saksaa vastaan melko paineettomasti ja ennakkoluulottomasti. Vaikka Ruotsin peli ei ollut Etelä-Koreaa vastaan vielä kovin vakuuttavaa, on sillä toisella kierroksella etu puolellaan ja kaikki mahdollisuudet haastaa Saksa tosissaan.

F-lohkossa pelataan lauantaina myös Etelä-Korean ja Meksikon välinen ottelu. Etelä-Korea pelasi Ruotsia vastaan pirteästä, mutta voittoon asti taistelu ei riittänyt. Meksikolla puolestaan on nyt jo vyöllään iso voitto Saksasta, ja se hakee varmasti jatkoa hyvälle vireelleen. Kolme pistettä Etelä-Korealta veisi Meksikon jo lähelle jopa lohkovoittoa.

Belgia kohtaa lauantaina G-lohkon ottelussa Tunisian. Kisojen ensimmäisessä ottelussaan Belgia esiintyi vakuuttavasti ja otti tyylipuhtaan 3–0-voiton Panamasta. Tunisia taas piinasi pitkään Englantia, mutta joutui taipumaan tappioon aivan ottelun loppuhetkillä. Vaikka Tunisia pelasikin hyvin MM-avauksessaan, taitava Belgia lienee sille liian kova pala purtavaksi.

Lauantain MM-matsit:

La 23.06. klo 15.00: Belgia–Tunisia
La 23.06. klo 18.00: Etelä-Korea–Meksiko
La 23.06. klo 21.00: Saksa–Ruotsi

Lue lisää: MM-kisat 2018

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän