Perjantaina kolme matsia – jatkuuko Islannin hyvä vire?

MOSCOW, RUSSIA - JUNE 16: Iceland fans doing the thunder clap during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Argentina and Iceland at Spartak Stadium on June 16, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Daniel Malmberg/Getty Images) *** Local Caption ***

Islanti aloitti MM-turnauksen yllätyksellä, kun se kykeni tasapeliin Argentiinan kanssa. D-lohko muuttui erittäin mielenkiintoiseksi, kun Argentiina hävisi torstaina Kroatialle. Nyt Islannin ja Nigerian perjantaisessa kohtaamisessa on paljon pelissä.

Islanti ei kumarrellut MM-avauksessaan Lionel Messin tähdittämää Argentiinaa, vaan nappasi ottelusta itselleen pisteen 1–1-tasurilla. Islanti puolusti ottelussa hyvin ja edellisten EM-kisojen tapaan runsaslukuinen islantilaiskannattajien joukko viikinkihuutoineen siivittää joukkuetta ylittämään itsensä ottelu toisensa jälkeen.

Nigerialla oli ensimmäisessä ottelussa vaikeuksia päästä maalipaikoille Kroatiaa vastaan. Joukkueella on luultavasti täysi työ myös Islannin tiiviin puolustuksen murtamisessa. D-lohkossa Argentiina on Kroatia-tappion jäljiltä edelleen yhdessä pisteessä, joten Islannilla on perjantaina mainio mahdollisuus nousta lähelle jatkopelejä, jos se onnistuu voittamaan Nigerian. Silloin Islannille riittäisi viimeisellä kierroksella tasapeli Kroatiaa vastaan.

Perjantain ensimmäisessä ottelussa yhteen iskevät E-lohkon Brasilia ja Costa Rica. Jalkapallosuuruudet ovat kompastelleen kisojen ensimmäisissä peleissä ja myös Brasilia aloitti turnauksen heikosti, kun se joutui tyytymään tasapeliin Sveitsiä vastaan. Etenkin tähtipelaaja Neymar oli tiukasti sveitsiläisten vartioinnissa, eikä päässyt tekemään tuhojaan.

Brasilia saa perjantaina vastaansa Costa Rican, jonka pitäisi pystyä Sveitsin tapaan pitämään brassitähdet kurissa, jos mielivät pisteille ottelussa. Costa Rica kärsi ensimmäisessä ottelussa tappion Serbialle. Ottelu oli tasainen, mutta Aleksandar Kolarov vapaapotkumaali ratkaisi lopulta voiton Serbialle.

Perjantai-illan päättää E-lohkon ottelu Serbia–Sveitsi. Serbia lähtee otteluun voitto takanaan ja Sveitsillekin tasapeli Brasiliaa vastaan oli loistosuoritus. Ottelussa haetaan jo ratkaisuja siihen, ketkä etenevät lopulta jatkoon tasaisesta lohkosta.

Perjantain matsit:

Pe 22.06. klo 15.00: Brasilia–Costa Rica
Pe 22.06. klo 18.00: Nigeria–Islanti
Pe 22.06. klo 21.00: Serbia–Sveitsi

Lue lisää: MM-kisat 2018

Edellinen artikkeliVideo: Caballeron emämunaus löi alkutahdit Kroatian juhlille
Seuraava artikkeliRuotsi pyrkii yllättämään Saksan F-lohkossa lauantaina

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän