Belgian tähdet löivät Tunisian maanrakoon

kanen lukakun belgia tunisia lukaku puoliaika

Juhannuslauantain ensimmäisessä MM-kisaottelussa nähtiin totaalinen ylikävely ja maalijuhla, kun G-lohkossa Belgia takoi Tunisian verkkoon peräti viisi maalia ja voitti pelin lopulta 5-2 lukemin.

Belgia aloitti maalinteon jo matsin kuudennella minuutilla, kun Eden Hazard kaadettiin aivan rangaistusalueen rajalla, mutta sisäpuolella. Mies asettui itse laukomaan pilkkua ja sijoitti sen varmasti vasempaan alanurkkaan.

16. minuutilla Belgia siirtyi jo 2-0-johtoon, kun Romelu Lukakun vasuri puhui maalin arvoisesti. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Tunisia tuli hetkeksi peliin mukaan, kun Dylan Bronn kavensi tilanteen 2-1:een. Lukaku iski kuitenkin vielä avausjakson lisäajalla ottelun toisen maalinsa ja siirtyi kisojen maalipörssin kärkeen yhdessä Portugalin Cristiano Ronaldon kanssa. Molemmilla miehillä on nyt kasassa neljä nyyttiä kahdessa ottelussa.

Belgia-kapteeni Hazard kaunisteli lukemia 51. minuutilla 4-1:een, kun hän harhautti Tunisia-maalivahdin tyylipuhtaasti ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Maalit eivät kuitenkaan loppuneet vielä tähänkään, kun Lukakun tilalle vaihdettu Michy Batshuayi teki lopulta usean missatun avopaikan jälkeen 5-1-maalin 90. minuutilla.

Ottelun viimeisestä maalista vastasi kuitenkin Tunisia, kun Wahbi Khazri osui lisäajalla. Loppulukemat olivat siis 5-2, ja Näin Belgia varmisti kahden ottelun jälkeen jatkopaikkansa kahdella voitolla, ja Tunisian kisat päättyvät alkulohkoon.

Herääkö Saksa?

Lauantaina pelataan vielä kaksi ottelua, kun klo 18 alkavassa kamppailussa kohtaavat Etelä-Korea ja Meksiko, ja klo 21 iltaottelussa Ruotsi haastaa kisojen avausottelunsa hivenen yllättäen hävinneen Saksan.