Video: Roy Keane kostaa Alf-Inge Hålandille törkeällä taklauksella vuonna 2001

Roy Keane edusti Manchester Unitedia vuodesta 1993 aina vuoteen 2005. Siinä ajassa hän kohosi paitsi seuralegendaksi, myös vihatuksi pelaajaksi.

Yksi ikävimmistä ja tietyllä tapaa legendaarisimmista tapauksista Roy Keanen värikkäällä uralla sai alkunsa vuonna 1997, kun Manchester United kohtasi Leedsin. Keane ja tuolloin vielä Leedsiä edustanut norjalaispuolustaja Alf-Inge Håland taistelivat raivokkaasti irtopallosta, kun norjalainen taklasi Keania voimakkaasti.

Taklauksen seurauksena Keane kärsi äärimmäisen kivuliaan eturistisidevamman, jonka vuoksi hän oli sivussa käytännössä koko 1997-1998 kauden. Pahinta tilanteessa oli kuitenkin Hålandin käytös: hän marssi kentän pinnassa tuskissaan maanneen Keanen viereen, ja käski tämän lopettaa filmaamisen ja tuomarin hämäämisen.

Keane toipui Hålandin aiheuttamasta vammasta yhdeksässä kuukaudessa, mutta norjalaisen sanoja keskikentän raataja ei unohtanut koskaan. Lopullisesti kaksikon välinen viha eskaloitui huhtikuussa 2001, kun Hålandin edustama Manchester City ja United kohtasivat Manchesterin derbyssä.

Roy Keanen mielipuolinen kostotaklaus

Ottelussa Keane jysäytti äärimmäisen ruman taklauksen napit edellä suoraan norjalaispelaajan polveen, josta hajosi käytännössä kaikki mahdollinen. Taklauksen seurauksena irlantilainen sai lopulta peräti kahdeksan ottelun mittaisen pelikiellon ja kaikkiaan yli 150 000 punnan edestä sakkoja.

Hålandin ura huipulla käytännössä päättyi tuohon kostotaklaukseen.

Mielenkiintoinen seikka sakoissa ja pelikiellossa on se, että valtaosa niistä tuli vasta Keanen julkaiseman elämäkerran jälkeen. Siinä hän kertoi suoraan, mitä tuona iltapäivänä tapahtui ja miksi.

– Mitä taaksesi jätät, sen edestäsi löydät. Hän (Håland) yksinkertaisesti vain sai sen, mitä hän ansaitsi. Hän satutti minua aiemmin, ja minun asenteeni on silmä silmästä”, Keane puhisi kirjassaan.

Alf-Inge Hålandin poika, futiskenttien tulikuuma hyökkääjä Erling Braut Håland, siirtyy kesällä isänsä jalanjäljissä juuri Manchester Cityyn.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

1 kommentti

  1. Ihan täyttä satua väittää että Kenen taklaus lopetti Haalandin uran. ”However, it emerged that Haaland had stated on his personal website that he had been playing with the injury to his left knee a few months, that his left leg did not receive a knock in the game (Keane kicked his right thigh), and that Keane did not cause his long term injury.”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän