Riittääkö U21-maajoukkueen vallanneen Hongan vauhti mestaruuteen?

Kahdeksan Hongan pelaajaa oli mukana alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. U21-joukkueen päävalmentaja Mika Laurikainen seuraa pelaajien edesottamuksia tarkasti panosten Veikkausliigassa kasvaessa.

Mika Laurikaisen luotsaamat pikkuhuuhkajat kohtaavat perjantaina Ukrainan.
Kuva: Juha Tamminen

Liigaa on jäljellä seitsemän kierrosta ja Suomen mestaruus on kahden kauppa. Mestaruuspokaalia nostelevat joko HJK:n tai Hongan pelaajat. Veikkausliigan kolmonen MYPA on kaksikosta jo 13 pisteen päässä. Tällä hetkellä eroa Hongan ja HJK:n välillä on vain yksi piste. HJK:lla on tosin rästiottelu pelaamatta, joten se voi kasvattaa eron neljään pisteeseen.

Loppukautta seuraa tarkasti myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Mika Laurikainen.

– Loppukausi kertoo pelaajista lisää. Kuka kestää paineen ja kuka ei? Osa on parhaimmillaan silloin kun pelit kovenevat. Sellaisiin arvioihin nämä syksyn pelit vaikuttavat, Laurikainen kertoo.

Honkalaiset ovat vallanneet U21-maajoukkueen. Liettuaa ja Englantia vastaan mukaan oli kutsuttu peräti kahdeksan espoolaisten pelaajaa.

– Hongan pelaajilla on iso osa U21-joukkueessa. Niminä voisi erityisesti nostaa esiin Tim Väyrysen, Mostagh Yaghoubin ja Dani Hatakan.

Etenkin Väyrynen on noussut kuumaksi nimeksi viime otteluiden esityksillään. Hän iski elokuussa hattutempun Walesin verkkoon ja osui nyt Liettuaa vastaan.

– Isoksi pelaajaksi hän on aika liikkuva. Pystyy pitämään palloa vaikka ei ihan heti tule apuja. Se nähtiin esimerkiksi Englantia vastaan. Lisäksi hän tekee aloitteita, pystyjuoksuja, ajaa maalille ja pystyy viimeistelemään sekä päällä, että jalalla. Tim on erittäin kunnianhimoinen ja päättäväinen jätkä, Laurikainen kehuu.

Laurikainen povaa mestaruustaistelusta tiukkaa.

– Honka on ollut tasaisen varma omassa pelaamisessaan enkä näe, että HJK häviäisi loppukaudella montaa peliä. Uskon, että ratkaisu saattaa venyä ihan loppukierroksille.

Hongan nuorten seuraava näytönpaikka on perjantaina. Silloin Rovaniemen Palloseura saapuu Tapiolan urheilupuistoon sekoittamaan mestaruustaistelua. HJK puolestaan kohtaa kotonaan IFK Mariehamnin.

YLE

Edellinen artikkeliDaniel Caumo Ykkösen elokuun Veikkauksen pelaaja
Seuraava artikkeliFC Lahdelle siirtyvä Korkeakunnas myöntää perhesyiden vaikuttaneen