FC Lahdelle siirtyvä Korkeakunnas myöntää perhesyiden vaikuttaneen

MYPA:n päävalmentajana toimiva Korkeakunnas siirtyy ensi kaudella FC Lahden puikkoihin. Valinta kahden joukkueen välillä ei ollut helppo.

Kuva: Juha Metso

FC Lahti ja Toni Korkeakunnas ovat allekirjoittaneet kahden vuoden mittaisen valmentajasopimuksen. Sopimus käynnistyy vuoden 2014 kaudesta sopimus sisältää myös vuoden lisäoption.

Tällä hetkellä MYPA:n päävalmentajana toimiva Korkeakunnas valittiin viime kaudella Veikkausliigan vuoden valmentajaksi. Valinta MYPAn ja FC Lahden välillä ei ollut helppo.

– Oli kaksi hyvää vaihtoehtoa, joten joutui pitkään harkitsemaan. Nyt kun päätös on tehty, olo on helpottunut. Minulla on ollut MYPA:ssa kaikki hyvin, mutta nyt lähdetään kohti uusia haasteita, sanoo Korkeakunnas.

Ratkaisuun oli useita syitä, eivätkä vähiten painaneet perhesuhteet. Toivotan FC Lahdelle kohtuullista menestystä loppukaudelle. Ensi kaudelle sitten enemmän.

– Asustelen Helsingissä ja minulla pieni poika kotona. Matka hänen luokseen lyhenee nyt puolella. Iso tekijä on myös se, että Lahti on minulle tuttu vanhasta työstäni ja tunnen Lahden futisihmiset, perustelee Korkeakunnas valintaansa.

Loppukauden huomio pysyy MYPA:ssa

Hän lupaa, että myös FC Lahti tulee hyötymään kaupasta.

– FC Lahti saa kunnianhimoisen valmentajan, joka elää ja hengittää jalkapalloa. Joka päivä on mahdollisuus kehittyä. Siinä vaiheessa, kun tässä ammatissa alkaa luulla jotain, homma on ohi.

Tulevan joukkueen kokoonpanoon mies ei ota vielä kantaa. MYPAn kanssa kautta on yhä puolitoista kuukautta jäljellä.

– Meillä on hyvä mahdollisuudet taistella pronssimitalista, ja se on tällä hetkellä fokukseni, Korkeakunnas kuittaa.

Kiinnostavaksi asetelman tekee se, että MYPA tulee vielä tällä kaudella saamaan vastaansa FC Lahden. Korkeakunnas vakuuttaa, ettei anna tiedon ensi kauden kuvioista sotkea ajatuksiaan.

– Toivotan FC Lahdelle kohtuullista menestystä loppukaudelle. Ensi kaudelle sitten enemmän, valmentaja vinkkaa.

YLE

Edellinen artikkeliRiittääkö U21-maajoukkueen vallanneen Hongan vauhti mestaruuteen?
Seuraava artikkeliInterillä ”mahdollisuudet ihan mihin vain”